DOLAR 32,2480
EURO 34,6806
ALTIN 2.394,31
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Beyin Kanserli Hasta Ne Değin Yaşar?

15.06.2020
A+
A-

Beyin kanserli hasta ne kadar yaşar? Kanser kulağa son derece korkutucu gelen hastalıkların içinde genellikle birincil sırada yer alır. Bunun ansızın fazla türü var. Beyin kanseri de bunların içinde. Vücudumuzun idare merkezinde ortaya meydana çıkan bu ciddi hastalığa dair merak ettiğiniz her şey yazımızda bulunuyor.

Beyin Kanseri Nedir?

Beyin kanseri, en manâlı organımız üstünde oluşmuş olan kanserli hücre ve kitlelere bahşedilen isimdir. Bunun bir diğer karşılığı ise ot gibi yaşama ya da tümördür. Ayrı nedenlerden nedeniyle kaynaklanır. İyi ve fena huylu almak üzere iki öbür türü vardır. Erken dönemde tedavisi yapılır. Özellikle iyi huylu olanlarda alınan sonuç bütün anlamıyla mükemmeldir.

Beyin Kanseri Olan Hastaların Hayat Süresi Ne Kadardır?

Beyin kanserli hasta ne kadar yaşar: Diğer bütün kanser türlerinde olduğu gibi her hasta kendi içinde öbür özelliklere sahiptir. Bunun yanı sıra hastalığın hangi evrede olduğu çoğunlukla hayat süresini belirleyen en temel parametrelerin içinde uyarı çeker. Derecelere kadar  biçilen ortalama ömür hakkında şunları söyleyebiliriz;

Birinci faz beyin kanserli hasta son derece şanslıdır. Çünkü kaybedilmiş bir süre söz konusu değildir. Erken müdahale yapılır. Bunun gerisinde sıradan bir yaşam süresinin en düşük 12 sene olduğu biliniyor. Yani hastalar normal yaşamlarına devam ediyorlar. Bunun yanı sıra ikinci evre için de aynı şeyleri anlatmak gerekli. Nispeten erken bir dönemdir. Bundan nedeniyle 12 seneye dek hastanın yaşaması genelde olasılıkların içinde ve son derece mümkün olan bir durumdur. Üçüncü evrede ise rahatsızlık ilerlemeye başlamıştır. 16 aylık bir yaşam öngörülür. Beyin kanserli dördüncü devre hastalarda ise 14 ay ömür biçilir.

Beyin Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Beyin kanseri belirtileri şöyledir;

Bilhassa fena niyetli olarak bilinen bir tümörden nedeniyle en fazla görülen bulgu baş ağrısıdır. Son derece şiddetli olmasından dolayı kişiye çok büyük bir hastalık verir. Bunun yanı sıra halsizlik de sık görülür. ara sıra ve hatta bazılarında yoğun bir biçimde bulantı ve kusmaya rastlanır. İlerlemiş olan vakalarda ise hafıza kaybı bundan böyle kendisini göstermeye başlamıştır. Titremeler bir nöbet biçiminde görülür ve kişiyi rahatsız eder. Bir Takım hastalarda şart fazla ciddi bir boyuta geldiği için kısmi felç görülür. Yani uzuvların bir kısmı hareket ettirilemez. Bilinç kayıpları da laf konusu olabilir. Beyin kanseri semptomları bu şekildedir.

Beyin Kanseri Niçin Olur?

Beyin kanserli hasta ne değin yaşar: Hastanın hangi evrede olduğuna ve tümörün türüne göre farklılık gösteriyor. Beyin kanseri nedenleri içinde genetik faktörler öne çıkar. Yani aileden aşinalık durumu söz konusudur. Son derece düşük olan bağışıklık sistemi ve yaşlılık da nedenlerin içinde dikkat çekiyor. Radyasyona maruz kalmayı da unutmamak lazım.

İLİşKİLİ HABERLER Normal Kan Testinde Kanser Belli Olur Mu?

Bayağı Kan Testinde Kanser Muhakkak Olur Mu?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.