DOLAR 32,2489
EURO 34,7907
ALTIN 2.409,85
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Keneler ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı: Erken Dönemdeki Tehlike

Keneler ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı erken dönemde tehlikeli olabilir. Bu makalede belirtiler, tedavi yöntemleri ve korunma yolları hakkında bilgi bulabilirsiniz.

26.04.2024
A+
A-

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ve Keneler

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ve Keneler

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı doğada erken görülmeye başladığını belirtti.

Keneler ve KKKA Hastalığı

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kenelerin tabiatta var olmasıyla KKKA hastalığının da ortaya çıktığını söyledi. Kenelerin bahar aylarında sıcaklığa bağlı olarak ortaya çıktığını ve ekime kadar tabiatta görüldüğünü belirtti.

Tedbirler ve Önemli Uyarılar

Çetin, İç Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıkların arttığına dikkat çekerek, vatandaşların kenelere karşı tedbirli olmalarını ve dikkatli davranmalarını önemle vurguladı. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının KKKA hastalığına karşı aldığı tedbirler hakkında da bilgi verdi.

  • Geçen yıl vaka sayılarında yaklaşık yüzde 50 düşüş yaşandı.
  • Bahar aylarının erken gelmesiyle vakalarda artış gözlemleniyor.
  • Özellikle tabiatta ve dış ortamlarda çalışanlar dikkatli olmalı.

Çetin, bu yıl havaların erken ısındığını belirterek, 2024 yılında vakaların artabileceğini öngördüklerini ifade etti. Şu ana kadar takip ettikleri kadarıyla 80 civarında vaka olduğunu belirten Çetin, hastalıktan korunmanın temelinde kenelere karşı alınacak basit önlemlerin olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.