DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Kendinize İyi Bakmadığınıza Dair İşaretler

18.06.2020
A+
A-

Günlük hayatınızda yaşadığınız en ufak afiyet sorunu doğrusu kendinize iyi bakmadığınızın bir işaretidir. Örneğin bacağınıza giren bir kramp, cildinizin farklı alanlara yönlendirilmiş yerlerinde meydana çıkan sivilceler, saçlarınızın dökülmesi ya da kendinizi halsiz ve yorgun hissetmeniz… Bütün bunlar ve daha fazlası kendinize iyi bakmadığınıza sinyâl ediyor. Sizin için kendinize iyi bakmadığınıza sinyâl eden durumları bir araya getirdik. İşte ayrıntı…

KAFA DAĞINIKLIĞI, UNUTKANLIK

Amnezi, odaklanmada sorun yaşama, algıda güçlük çekme gibi durumlar yalnızca yaşın ilerlemesiyle ortaya çıkmaz. Erken yaşlarda bu durumla karşılaşıyorsanız bunun nedeni hormanel dengesizlikler ya da vitamin yetersizlikleri olabilir. Özellikle kadınların tiroid hormonlarının mutlaka denetim ettirilmesi gerekiyor. bununla birlikte ayrıca erkek keza de kadınlar için, bağırsaktaki bakteri popülasyonları da dağınık düşüncelere niçin olabilir. Bağırsak mikrobiyatamız beynimize emrindeki olduğu için, bu yönden kuvvetli probiyotik bir gıda programı oluşturarak, zihnimize netlik ve verimlilik kazandırabiliriz.

CİNSEL İSTEKSİZLİK

Yoğun meslek temposu, hissi boşluklar vb durumlar anne-baba almak isteyen çiftlerin cinsel yaşamını etkileyebilir. Cinsel isteksizliğin devamlılık kazanması dinç bir koşul değildir. Bu konuda doktorunuza danışarak gerekli testlerin yapılmasını isteyebilirsiniz.

SÜREKLİ UYKU HALİNDE ELDE ETMEK

Dinç bir yaşam sürmek için dinç beslenme ve hareketlilik değin manâlı bir diğer öğe da düzenli bir gece uykusudur. Uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız ya da gün içerisinde sürekli uykunuz varsa doktora danışarak zorunlu testlerin yapılması gerekir. Yalnızlık şehvetli uyku düzeninin bozulmasında önemli bir yere sahiptir.

BACAKLARDA ADALE SEĞİRMELERİ

Günümüzde en yaygın görülen afiyet risklerinde biri de atıl yaşam tarzıdır. Buna emrindeki olarak büyüyen a kas seğirmeleri ya da krampları görmezden gelmeye alışkın durumdayız. Kaslardaki seğirme ve krampların sık yaşanması, düşük magnezyum seviyesine göze çarpan ediyor olabilir. Bu durum zamanla önemli hastalıklarında görülmesine yol açabilir. Bunu alıkoymak için badem, kabak çekirdeği ve muz gibi magnezyum yönünden varlıklı olan besinler tüketebilirsiniz.

EL VE AYAKTA KARINCALANMA

El ve ayaklarınız sürekli olarak karıncalanıyorsa, B12 vitamin eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. B12 eksikliği tedavi edilmediği süre kansızlığa ve önemli nörolojik hastalıklara niçin olabilir. Bu duruma önlemek için mutlaka doktorunuzun verdiği gıda programına uymanız gerekir.

CİLT KURULUĞU VE SİVİLCELER

Bilhassa kış aylarında deri kuruluğu alışılagelmiş olarak görülse de, kaşıntı, pul pul akma yağ değeri düşük olan besinlerden beslendiğinize sinyâl ederek yağ asidi eksikliğiniz olduğunu gösterir. Bunun olmasını alıkoymak için cildinize yerinde nemlendiriciyi kullanmanızın yanı sıra besin programınıza avokado, ceviz, zeytin ve zeytinyağı katmanızda fayda var. öte yandan cildinizde fazla artı sivilce çıkıyorsa bu da fazla artı şekerli ve nişastalı besinler tükettiğinizi ve bu vesile ile yüksek kan şekeri seviyelerine neden olarak iltihaplanmayı özendirme ettiğine göze çarpan ediyor olabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Çocuklar İçin Sağlıklı Medya

Çocuklar İçin Sağlıklı Medya

Sağlıklı Cildin Sırrı

Dinç Cildin Sırrı

Sağlıklı Saçlar İçin Önemli Tavsiyeler

Dinç Saçlar İçin Önemli Tavsiyeler

Çiçeklerinizi Sağlıklı Büyütmenin Sırrı

Çiçeklerinizi Dinç Büyütmenin Sırrı

İLİşKİLİ GALERİLER Sağlıklı Bir Yaşam İçin Geç Değil!

Sağlıklı Bir Hayat İçin Geç Yok!

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Genç Bir Beyin Dinç Vücutta Bulunur!

Sağlıklı Saçlara Kavuşmak İçin Bunları Yapın!

Sağlıklı Saçlara Kavuşmak İçin Bunları Yapın!

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Dinç Besinler

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.