DOLAR 32,3373
EURO 34,7963
ALTIN 2.389,24
BIST 10.227,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Kemik Hastalığı Olan Kireçlenmeye Karşı Doğal Yöntemler

30.07.2020
A+
A-

Dejeneratif artrit ve osteoartrit olarak bilinen kireçlenme, vücutta bulunan kıkırdakların aşınması sonucu bozularak ağrıya neden olur ve eklemlerde şişmeye yol açar. Vücutta biriken kireçlenmeden kurtulmak için öncelikle doktor tavsiyelerine uymanız gerekir. Bunun yanı sıra bitkisel yöntemlere de başvurabilirsiniz. Özellikle ayakta ve el parmaklarında görülen kireçlenme için uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri sizin için bir araya getirdik.

KİREÇLENMEYİ ÖNLEYEN DOĞAL YÖNTEMLER

Kireçlenme olarak bilinen kemik hastalığı birçok kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. Ancak bitkisel yöntemler kireçlenmenin neden olduğu şişlik ve ağrının giderilmesinin yanı sıra tedavi edilmesini de sağlar. Peki, kireçlenme nasıl önlenir? İşte kireçlenmeyi önleyen doğal yöntemler…

OKALİPTÜS

Okaliptüs bitkisinin özünden ve yapraklarından elde edilen yağı kireçlenme olan bölgelerinize uyguladığınızda oldukça fayda sağlayacaktır. Özellikle kireçlenmeden dolayı oluşan şişliğe bu yağ ile masaj yaparak şişliğin inmesini sağlayabilirsiniz.

ALOE VERA

Aloe vera cilt bakımından sağlık sorunlarına kadar birçok alanda tercih edilen şifalı bir bitkidir. Vücudunuzdaki kireçlenen bölgelere aloe vera yağı ile masaj yaparsanız, kireçlenmenin neden olduğu ağrıların azaltılmasını sağlayabilirsiniz. Eklem ağrısı şikayeti olan birçok kişi aloe vera yağı ile masaj yaptıklarında bu ağrıların geçtiğini belirtiyor.

YEŞİL ÇAY

Vücudun sağlık sistemini etkileyen yeşil çay, birçok konuda vücudun dengesini sağlamasına yardımcı oluyor. Kireçten kurtulmak içinde tüketebileceğiniz yeşil çay, bundan kaynaklı ağrıların ve şişliklerinde giderilmesini sağlıyor.

LİMON SUYU

Vücutta eklemlerin yanı sıra organlarda da kireçlenme görülüyor. Özellikle mide ve bağırsaklarda görülen kireçlenmeye karşı limon suyu birebir. Her gün düzenli olarak bir barsak su ile karıştıracağınız limon suyu, vücuttaki kirecin dışarı atılmasında iyi bir yöntemdir. Limon suyunu alternatif olarak greyfurt suyu da içilebilir.

ZENCEFİL

Zencefil, hemen her hastalığın joker elemanıdır. Birçok hastalığın tedavisinde tüketilmesi önerilen zencefil, kireçlenme tedavisinde de kullanılıyor. Bir bardak suyun içerisine ekleyeceğiniz zencefili tükettiğinizde kireçlenmenin neden olduğu şişlikler giderilir.

İLİşKİLİ HABERLER Kas ve Kemik Ağrıları İçin Çekirdek Çitleyin!

Kas ve Kemik Ağrıları İçin Çekirdek Çitleyin!

Kireçlenme Neden Olur? Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?

Kireçlenme Neden Olur? Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?

Osteoporoz Belirtileri Nelerdir?

Osteoporoz Belirtileri Nelerdir?

Eklem ve Kemik Ağrıları İçin Doğal Çözüm!

Eklem ve Kemik Ağrıları İçin Doğal Çözüm!

İLİşKİLİ GALERİLER Sıkı Bir Cilt İçin Kemik Suyu İçmek Şart!

Sıkı Bir Cilt İçin Kemik Suyu İçmek Şart!

Sağlıklı Kemikler İçin Süt Değil Fasulye Tüketin!

Sağlıklı Kemikler İçin Süt Değil Fasulye Tüketin!

Kemikleri Kuvvetlendiren 5 Leziz Besin

Kemikleri Kuvvetlendiren 5 Leziz Besin

Kemiklere Zararlı Olan 4 Alışkanlık

Kemiklere Zararlı Olan 4 Alışkanlık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.