DOLAR 32,5143
EURO 34,9020
ALTIN 2.432,10
BIST 9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Kefirin Faydaları Nelerdir?

10.05.2020
A+
A-

Dünya genelinde de aşina bir beslenme olan kefir , çoğunlukla sporcular ya da diyet yapan kişiler göre tüketilmektedir. Süt fermantasyonu, süte canlı fermantasyonlar eklemek değin kolaydır ve binlerce tarife niçin olmuştur. Bunlardan bazıları ise yoğurt ve ayrandır.

KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR?

BAĞIŞIKLIĞIN ARTMASINI SAĞLAR

Kefir, bağışıklık sisteminizi harekete geçirir ve hücrelerin korunmasını sağlayan biyotin ve folat gibi yardımcı besin içerir. aynı zamanda kefir, bağışıklık sistemini modüle etmeye tezgâhtar olur ve zararlı bakterilerin büyümesini engeller.

Kefir, yalnızca bu probiyotik içeceğin içerisinde bulunan, kefiran ve kudiran adı verilen, antimikrobiyal özellikler içerdiğini belirten dinç bir bileşik içerir. Kefiran aynı zamanda kolesterol ve kan basıncını düşürmeye de muavin olur.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Çoğu insan için büyük bir üzüntü kaynağı olan osteoporoz, yeterli miktarda kalsiyum almayan sistemlerde gelişir. Fakat tam yağlı sütten yapılan kefir, yüksek miktarda kalsiyum içermektedir.

bununla beraber kefir kemikleri güçlendiren kalsiyumun beden kadar emilmesini ve kemik dejenerasyonunun engellenmesini sağlayan biyoaktif bileşikler içerir. Kefirin içeriğinde yer alan probiyotikler gıda emilimini arttırır ve fosfor, kalsiyum, magnezyum, D vitamini ve K2 vitamini de dahil edinmek üzere kemik dayanıklılığını artırmayı sağlar.

KANSERE KARŞI SAVAŞIR

Kefir, vücudun kansere aleyhinde savaşmasına yardımcı olmada oldukça önemli bir rol üstlenmektedir. Probiyotik içeceklerde yer alan bazı bileşikler midede kanser hücrelerini öldürdüğü gösterilmiştir.

Yapılan incelemeler kefirin, kansere yakalanma riskini yüzde 14 oranında azaltan yoğurt yoğurtlardan bambaşka olarak meme kanseri hücrelerini yüzde 56 azalttığını gösterdi.

İLİşKİLİ HABERLER Potasyum Deposu Muzlu Kefir Tarifi!

Potasyum Deposu Muzlu Kefir Tarifi!

Eklem Sağlını Korumanın Yolu Kefirden Geçiyor

Eklem Sağlını Korumanın Yolu Kefirden Geçiyor

Doğal Probiyotik Kaynağı Kefir!

Doğal Probiyotik Kaynağı Kefir!

Kefirli Mayasız Bazlama Tarifi

Kefirli Mayasız Bazlama Tarifi

İLİşKİLİ GALERİLER Kefirin Mucizevi Yararlarına İnanamayacaksınız!

Kefirin Doğaüstü Yararlarına İnanamayacaksınız!

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Harnup Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Deniz Akkaya Kerevizin Faydalarını Anlattı

Deniz Akkaya Kerevizin Faydalarını Anlattı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.