DOLAR 32,3702
EURO 34,7254
ALTIN 2.392,78
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Kök Hücre Nedir? Kök Hücre Tedavisi Nedir?

22.07.2020
A+
A-

Kök hücre, oksijen taşıma, hormonal ve sinirsel iletimi kurmak gibi hayati görevleri yerine getirmek için ihtiyaç duyulan hücrelerin oluşmasını sağlar. Kişinin yaşamını sürdürdüğü süre boyunca kendini yenileyebilme özelliğine sahip olan kök hücre, diğer hücrelere dönüşür. Vücudun ihtiyacını karşılamak için farklılaşarak diğer hücrelerin gelişimi, olgunlaşması ve çoğalmasını sağlar.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ NEDİR?

Kök hücre, yaşın ilerlemesiyle birlikte azalarak doku ve organların onarılamamasına neden olur. Bu nedenle kök hücre tedavisi, ölüme neden olan pek çok hastalığın, bazı kanser türlerinin ve doğumsal olarak gelen kan hastalıklarının tedavisinde oldukça önemlidir. Kök hücre, kişinin kendisinden, uyumlu veya yarı uyumlu olan donörden alınan kök hücreler, hasta olan kişiye enjekte edilerek hasarlanan hücre, doku ve organlarının yenilenmesinde kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Önceden sadece kemik iliğinden alınan kök hücre ile tedavi uygulanabilirken günümüzde vücut dolaşımında yer alan, yani periferik kandan ve kordon kanından da alınabilmektedir. Aynı zamanda son dönemde, yumurtadan (embriyonik kök hücre) ve yağ dokusundan da kök hücre alınabilmekte. Kalp, beyin ve sinir hastalıkları ve de doğuştan gelen metabolizma ya da enzimatik sistemden kaynaklanan anormallikleri düzeltmede, hastalıklı veya hasarlanan kemik iliğini iyileştirmede, bağışıklık sisteminde var olan baskılanmanın giderilmesinde, hasarlanan doku ve organların iyileştirilmesinde başvurulan önemli bir tedavi yöntemidir.

İLİşKİLİ HABERLER Türk Bilim İnsanları İnsan Kök Hücrelerinden Biyoyakıt Hücresi Geliştirdi

Türk Bilim İnsanları İnsan Kök Hücrelerinden Biyoyakıt Hücresi Geliştirdi

Kök Hücre İle Gençleşmek Mümkün mü? Estetikte Yeni Trend Ameliyatsız Güzelleşme

Kök Hücre İle Gençleşmek Mümkün mü? Estetikte Yeni Trend Ameliyatsız Güzelleşme

Sakın Dişlerinizi Atmayın! Diş Kök Hücre Nedir?

Sakın Dişlerinizi Atmayın! Diş Kök Hücre Nedir?

Artık İmkansız Değil! Kök Hücrenizle Anne Olabilirsiniz!

Artık İmkansız Değil! Kök Hücrenizle Anne Olabilirsiniz!

İLİşKİLİ GALERİLER Sağlıklı Biri Olduğunuzu Gösteren 5 İşaret

Sağlıklı Biri Olduğunuzu Gösteren 5 İşaret

Bebekleri Kucakta Tutmanın 6 Sağlıklı ve Doğru Yolu

Bebekleri Kucakta Tutmanın 6 Sağlıklı ve Doğru Yolu

Açıkta Satılan Süt Ne Kadar Sağlıklı?

Açıkta Satılan Süt Ne Kadar Sağlıklı?

Yeni Yılda Daha Sağlıklı Yaşamak İçin Yapılacaklar

Yeni Yılda Daha Sağlıklı Yaşamak İçin Yapılacaklar

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.