DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Kediler Coronavirüsünden Etkileniyor

14.04.2020
A+
A-

Bir bilim dergisinde yayımlanan araştırma, kedilerin Coronavirüs ile enfekte olabileceğini ortaya koydu. Dağ gelinciklerinin enfekte olma ihtimalini de ortaya koyan çalışmaya göre, köpekler, tavuklar ve ördeklerin salgına yakalanma ihtimalleri ise çok daha düşüktür.

ENFEKTE OLAN KEDİLERDE BELİRTİLER TESPİT EDİLDİ

Çalışmada kedilerin solunum damlacıkları yoluyla birbirlerine de virüs bulaştırabilecekleri yer almaktadır. Enfekte olan kedilerin ciğerlerinde, burun ve boğazlarında yoğun lezyonlar tespit edildiğini belirten araştırmacılar, kedilerde yapılacak gözlemin insanlarda virüsün yok edilmesi için yardımcı bir rol oynayabileceğini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, evcil hayvanların Coronavirüsü pandemisindeki rolünün detaylı olarak araştırıldığı duyuruldu. DSÖ’den epidemiyolog Maria Van Kerkhove, elde ettikleri verilere dayanarak, bulaştırmada noktasında evcil hayvanların bir rolü olmadığını ancak Coronavirüs taşıyan bir insan üzerinden enfekte olabileceklerini açıkladı.

4 YAŞINDAKİ MALEZYA KAPLANI TESPİT EDİLEN İLK VAKA

New York’taki Bronx Hayvanat Bahçesi’ndeki dört yaşındaki Malezya kaplanı Nadia’nın enfekte bir hayvan bakıcısıyla teması sonrası kuru öksürük ve iştahsızlık gibi bazı semptomları gösterdiği gözlemlenmişti. Kaplanın Coronavirüsü testinin pozitif çıktığı da belirtilmişti. New York’taki vakanın, bir insanın hayvana bulaştırdığı tespit edilen ilk vaka olduğu kaydedil.

Coronavirüsün ana kaynağının yarasalar olduğu düşünülmektedir. Şu ana kadar da kedi ve köpekler arasında rastlanan birkaç vakanın dışında evcil hayvanların taşıyıcı olabileceğine yönelik ise henüz güçlü kanıtlar bulunmuyor.

İLİşKİLİ HABERLER Belçika'da Coronavirüs Vaka Sayısı 27 Bine Yaklaştı

Belçika’da Coronavirüs Vaka Sayısı 27 Bine Yaklaştı

İmmün Plazma Tedavisi Uygulanan Coronavirüsü Hastasından Sevdiren Haber

İmmün Plazma Tedavisi Uygulanan Coronavirüsü Hastasından Sevdiren Haber

Hindistan'da Arabasını CoronaVirüse Çeviren Kişi Evde Kal Çağrısı Yaptı

Hindistan’da Arabasını CoronaVirüse Çeviren Kişi Evde Kal Çağrısı Yaptı

Coronavirüsü Hastalarının Evde Bakımı Nasıl Olmalı?

Coronavirüsü Hastalarının Evde Bakımı Nasıl Olmalı?

İLİşKİLİ GALERİLER Coronavirüsü Olmayan Ülkeler Hangileri

Coronavirüsü Olmayan Ülkeler Hangileri

Süreyya Yalçın’ın Coronavirüs Maskesi Olay Oldu

Süreyya Yalçın’ın Coronavirüs Maskesi Olay Oldu

New York'ta Coronavirüs Nedeniyle Ölenler İçin Toplu Mezar

New York’ta Coronavirüs Nedeniyle Ölenler İçin Toplu Mezar

Cardi B Coronavirüs Mağdurları İçin Bağışta Bulundu

Cardi B Coronavirüs Mağdurları İçin Bağışta Bulundu

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.