DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KDV ve Stopaj İndirimi Bugün Bitiyor: İşte Yarın İtibarıyla Daha Pahalıya Alınacak Hizmetler

30.09.2021
A+
A-

Türkiye’nin koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşa verdiği desteklerden bir tanesi, KDV ve stopaj oranlarının düşürülmesiydi. Hükümet, yaptığı çalışmalarla bazı kalemlerde uygulanan KDV oranlarını düşürmüş, bu sayede fiyat yükselişlerinin önüne geçmeyi hedeflemişti. Bugünse konuyla ilgili önem bir aşamadayız. Öyle ki yeni bir karar gelmezse, söz konusu KDV ve stopaj indirimi sona erecek.

Hükümetin koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı kararlardan olan KDV ve stopaj indiriminin 1 Ekim 2021’e kadar devam edeceği açıklanmıştı. Yani söz konusu indirim için bugün son gün. Eğer konuyla ilgili olarak yeni bir karar alınmaz ise, yarın itibarıyla bazı kalemlerin fiyatları otomatik olarak yükselmiş olacak. 

Hangi kategorilere KDV ve stopaj indirimi yapıldı?

Türk lirası

KDV ve stopaj indirimi; konaklama, yeme-içme, kuaför hizmetleri, iş yeri ile diğer kiralama hizmetleri, bakım oranım hizmetleri ve yolcu taşımacılığı hizmetleri için geçerliydi. Bu süreçte yeme-içme ve konaklama hizmetleri için yüzde 1, bakım onarım hizmetleri, kuaför hizmetleri, yolcu taşımacılığı hizmetleri ve iş yeri kiralama hizmetleri için yüzde 8, diğer kiralama hizmetleri için de yüzde 10 (stopaj şeklinde) vergi uygulanmıştı. Şimdi bu kalemler, muhtemelen eskisi gibi vergilendirecek. Peki bu durumda vatandaş, saydığımız hizmetler için yüzde kaç KDV ve stopaj ödemesi yapacak?

Yeme-içme hizmetleri için: Yüzde 8 KDV Konaklama hizmetleri için: Yüzde 8 KDV Kuaför hizmetleri için: Yüzde 18 KDV İş yeri kiralama hizmetleri için: Yüzde 18 KDV Yolcu taşımacılığı hizmetleri için: Yüzde 18 KDV Bakım onarım hizmetleri için: Yüzde 18 KDV Diğer kiralama hizmetleri için: Yüzde 20 stopaj

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.