DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

KBÜ Personeli Enkazdan Kurtardığı Halil Amca ile Gönül Bağını Koparmıyor

KBÜ personeli, enkazdan kurtardığı Halil Amca ile güçlü bağlarını sürdürüyor. İnsanlık ve sevginin zaferini anlatan ilham verici bir hikaye.

12.05.2025
A+
A-

Karabük Üniversitesi Personelinin Kahramanmaraş Depremi Sonrası Mucizevi Kurtarışı

Karabük Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı çalışanı Emrullah Bingöl, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük depremin ardından, bin 400’den fazla kişinin hayatını kaybettiği Malatya’da yaşanan trajedide özel bir yerlere sahip olan Halil Korkmaz’ı 110 saatlik zorlu bir çalışmanın sonunda enkaz altından sağ salim kurtardı. Bu olay, sadece ekip içinde değil, tüm Türkiye’de büyük bir gurur ve moral kaynağı oldu.

Depremin ikinci yıl dönümünde Bingöl ve Korkmaz arasında oluşan güçlü bağ, yeni bir sayfa açtı ve ikili, düzenli olarak iletişim kurmayı sürdürüyor. Bu bağ, zorluklara rağmen dayanışmanın ve umudun simgesi haline geldi.

Yaşananlar ve Halil Korkmaz’ın Anlatımı

Halil Korkmaz, enkaz altındayken yaşadığı o korkunç ve zorlu anları şu sözlerle paylaştı: “Sesimi kimseye duyuramıyordum, ama ayak seslerini duyduğumda umutlanıyordum. Sizin beni kurtardığınız an, yeniden hayata tutunduğum andı. Allah hepinize uzun ömürler versin.”

Emrullah Bingöl’ün Kurtarma Anıları

Karabük Üniversitesi çalışanı Emrullah Bingöl ise, Halil Amca’ya ulaşma ve onu enkazdan çıkarma sürecine ilişkin duygularını şöyle dile getirdi: “O an hepimiz için çok özel ve anlamlıydı. Halil Amca’yı nasıl kurtardığımızı tam olarak hatırlamıyorum ama onun kurtuluşu, hepimizi gözyaşlarına boğdu. Aradan iki yıl geçmesine rağmen iletişimimiz devam ediyor ve bu bağ bizim için çok değerli.”

Depremin Yıkıcı Etkileri ve Umut Dolu Anlar

Depremin ardından yaşanan acı olaylar ve kayıplar, bölgedeki insanların hayatında derin izler bıraktı. Ancak, böyle zor günlerde bile umut ve dayanışma ışığının sönmediğine en güzel örnek, Halil Korkmaz ve Bingöl’ün hikayesi oldu. Bu olay, afet sonrası yardım ve kurtarma çalışmalarının ne denli önemli ve insan hayatını değiştirebilecek güçte olduğunu gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.