DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Bebeklerde Oturma Zamanı

13.06.2020
A+
A-

Dünyaya yeni gelmiş olan bebeklerin kısa bir zaman dilimi içinde gelişmesi ve büyümesi gerekir. Özelikle birincil iki senelik dönem bu yüzden öbür bir anlam açıklama eder. Bebeğin gelişimi konusunda bir sorunun olmadığını kavramak için onun bazı yetenekleri kazanıp kazanmadığına görmek şarttır. İşte bu yüzden bebeklerde oturma zamanı koskocoman bir öneme sahiptir. Buna dair merak ettiğini her şeyi derhal yazımızda bulabilirsiniz.

Bebeklerde Oturma Ne Süre Olmalıdır?

Bebeklerde oturma zamanın onun sahip olduğu gelişim hızı ile aracısız olarak alakalı bir durumdur. Bundan nedeniyle her bebek için mutlaka şu süre dilimi içinde oturma eğilimi kullanmak zorundadır çağrıda bulunmak çok dürüst bir hitabe değildir. Gelişim bir süreçtir. Motor becerileri her ne kadar vakit içinde ortaya çıksa da bunu ayrıca çevre keza de diğer değişik faktörler etkiler.

Bebeklerde Oturma Olabilmesi İçin Neler Gerçekleşmelidir?

Bebeklerde oturma zamanı için ilk olarak şunların sağlıklı bir biçimde ortaya çıkması gerekir;

Bedensel gelişim bu noktada koskocoman bir öneme sahiptir. Bebeğin oturması için bazı adale gruplarının keza gelişmesi ayrıca de güçlenmesi son derece mühimdir Oturma fiilinin olabilmesi için başını dik tutması gerekir. Oysa bu şekilde oturma muhtemel olacaktır. Bunun yanı sıra başın kaldırılması da esastır. Tüm bunların olması, mevcut fillin gerçekleşmesi için yeterlidir.

Bebeklerde oturma zamanı hakkında iki ayrı tarihi tahsis etmek mümkündür. Bunların başında ise destekli oturma ilk sırada gelir. Bunun için bebeklerin hazırlanmış olmaya başladıkları dönem 4.aydır. Yani anne ve baba kadar verilecek olan bir takviye şarttır. Elbette bunun için bebeğin yeteri değin gelişmiş olması aranan en temel şart olarak karşımıza çıkıyor.

Bütün bunlara ek olarak desteksiz oturma için uzmanların önermiş olduğu bir vakit diliminin de olduğunu hemencecik söyleyelim. O da 6 ya da 8.aylardır. Şüphesiz bunun için belirlenmiş hazırlıkların son derece başarılı ve dinç bir biçimde tamamlanması başlıca olacaktır. Ama bu şekilde işlem hiçbir sorun olmadan tamamlanır.

Bebek Oturmaya Nasıl Hazırlanmalıdır?

Bebeklerin oturmaya hazırlanması çok büyük bir tartma arz eder. Şunları yapmak lüzumlu;

Muhakkak adale gelişimin desteklenmesi koşul. Bunun için özellikle beslenmenin çok iyi olması gerekli. Bunun yanı sıra özel birtakım fiziksel aktivitelerin olduğunu da unutmamak lazım. Bunların içinde en aşina ve en çok seçim edilen ise bebeğin karın üstü olacak şekilde yatırılmasıdır. Çünkü böyle bir durumda bebek derhal baş kısmını kaldırmak için çok büyük bir uğraş sarf eder. Bu Vesile Ile oturma için gerekli olan gelişim de sağlanır.

Bebeklerde oturma zamanı söz konusu olduğunda bu noktada bir sorunun olmaması şarttır. Ama 9.aydan sonra halen bebek oturamıyorsa ve canı çok yanıyorsa yapılacak olan şey bir doktora gitmektir.

İLİşKİLİ HABERLER Bebeklerde Nefes Alamama

Bebeklerde Nefes Alamama

Bebeklerde Omurga Eğriliği

Bebeklerde Omurga Eğriliği

Bebeklerde Omuz Çıkması

Bebeklerde Omuz Çıkması

Bebeklerde Otizm Belirtileri

Bebeklerde Otizm Belirtileri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.