DOLAR 32,5575
EURO 34,9339
ALTIN 2.440,45
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Kanser Nedir Çeşitleri Nelerdir?

09.06.2020
A+
A-

Herhangi bir organ içindeki hücrelerin çok farklı ve armoni olmandan çoğalarak zararlı bir ülkü gelmesine kanser adı verilir. Çoğunlukla bunu fena huylu bir ur veya ot gibi yaşama olarak da tanımlamak mümkündür. Dünya üzerinde dağılma hızı artmıştır. Öbür nedenlerden dolayı görülür. Bunların bir kısmı aileseldir. bununla birlikte ileri derecede soğuk algınlığı, gerginlik, sigara, çok kötü yaşam biçimi da bunun nedenleri arasında öne çıkar.

KANSER TÜRLERİ NELERDİR?

• Kanser türleri birden çoktur.
• Bilhassa ülkemizde en çok görülen kanser türünün içinde akciğerde etkin olan birincil sırada kazanç. Bunun yanı sıra mide, prostat ve mesane, özellikle ülkemizdeki erkeklerde çok sık görülür.
• Kadınlarda ise meme kanseri öne çıkıyor. Bunu tiroit ve rahim peşine düşüp takip etmekte.
• Buna ilave olarak öteki kanser türleri şöyle; gırtlak, yumurtalık, lenf, cilt, tiroid, pankreas, rektum, beyin, rahim ağzı, kemik, karaciğer, kalın bağırsak.
• Tüm kanser türlerinde vakanın durumuna göre peşine düşüp takip edilen bir yol laf konusu.
• Erken tanı olduğu vakit mücadele fazla daha basit bir hal almakta.

KANSER TEŞHİSİ NASIL KOYULUR?

Kanser teşhisi belirlenmiş bir sürecin sonrasında koyulur. Buna göre ilk etapta doktor göre elle yapılan bir tetkik söz konusudur. Çünkü birtakım şişlikler kitle olduğu için bunların kontrolü sağlanmalıdır. Bunun gerisinde genel olarak kan testi istenir. Her kanser türü olmasa da bazılarının bu deneme sonrasında yakalandığını hemencecik ifade edelim. Görüntüleme teknikleri ise fazla yardımcıdır. Ultrason bunların aralarında yer alır. Röntgen çekimi söz konusu olabilir. Fazla daha ileri bir sistem olan MRI da mevcuttur. Kanser teşhisinde son safha ise biyopsidir. Yani tanıdık olmayan kitleden parça alınır ve buna göre kanser olup olmadığına, yapılan araştırmaların arkasından karar verilir.

KANSER BELİRTİLERİ NELERDİR?

• Kanser belirtileri içinde fazla kilo kaybı çoğunlukla ilk sırada kazanç.
• zaman zaman ağrının olması gibi durumlar laf konusudur.
• Birçok kanser türünde semptomlara her daim öksürük eşlik eder.
• Kanlı balgamın görülmüş olduğu vakaların sayısı çoktur.
Bu ve bunun gibi durumların olması halinde yapılacak olan şey derhal bir doktora gitmek ve durumu anlatmaktır.

KANSERİN TEDAVİSİ NASILDIR?

Kanser nedir çeşitleri nelerdir: Bazı türleri fazla süratli bir biçimde yayılan kanserin tedavisinde farklı yaklaşımlar dikkat çekiyor. Kemoterapi bunlardan birisidir. bununla birlikte cerrahi müdahalenin söz konusu olduğu durumlar da var.

İLİşKİLİ HABERLER Akıllı İlaç Hangi Kanser Türlerinde Kullanılır?

Akıllı İlaç Hangi Kanser Türlerinde Kullanılır?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.