Kayseri’de Afet Durumları İçin Haberleşme Tatbikatı Düzenlendi
Kayseri’de afet durumları için haberleşme tatbikatı düzenlendi. Acil durum iletişimi güçlendirilirken güvenlik ve koordinasyon artırılıyor.
Kayseri’de afet anlarında arama-kurtarma ekiplerinin koordinasyonunu güçlendirmek amacıyla bir haberleşme tatbikatı düzenlendi. Vali Gökmen Çiçek önderliğinde, tüm saha ekiplerinin iletişimini optimize etmek için AFAD tarafından arama-kurtarma eğitimi almış ve akreditasyon sürecinde olan kurumlar, kuruluşlar ile gönüllü STK’lardan oluşan toplam 18 arama-kurtarma ekibi ile AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bünyesindeki 4 ekip bir araya getirildi. Bu katılımla toplam 500 personel ve AFAD gönüllüsü sahada görev aldı.
Tatbikatta şehir genelinde 30 farklı noktadan telsiz bağlantıları kuruldu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmada, Vali Gökmen Çiçek tüm ekiplere telsizden anons ederek görev yerlerine yönlendirilmesi talimatını verdi ve durum raporu talep edildi. Çiçek, tatbikatın amacını şu sözlerle özetledi: “Olağanüstü durumlarda tüm ekiplerle sağlıklı haberleşmeyi doğru davranışa dönüştürmek.” Ayrıca ilimizde iki afet rölesinin aktif hale getirildiğini ve istenilen alanda, istenilen zamanda kullanılmak üzere çanta tipi bir adet seyyar telsiz rölesinin hazırlandığını ve bu tatbikatta kullanıldığını belirtti.
Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı / Yerel Kaynak: Haberler.com