DOLAR 32,1921
EURO 34,9993
ALTIN 2.507,61
BIST 11.056,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Içten Tüketilmediklerinde Zararlı Olan Besinler

23.06.2020
A+
A-

Sağlıklı olduğunu bildiğimiz ve severek tükettiğimiz besinlerin yanlış tüketiminde zararlı olduğunu iliyor muydunuz? Bilhassa sağlıklı gıda konusunda fazla tükettiğimiz besinler en zararlı besinler aralarında olduğunu öğrenince fazla şaşıracaksınız.

BU BESİNLERE DİKKAT

Son zamanlar coronavirüsün ortaya çıkması ve evlere kapanmamızdan kaynaklı kilo artışımızda yükselme oldu. Böyle bir durumda özellikle dinç beslenmeye daha fazla önem verdik. Dinç olduğunu düşünerek yediğimiz besinlerin tüketimindeki bazı riskler olabilir. Içten temizlenmediği ve tüketilmediği vakit besiler oldukça tehlikeli olabiliyor.

Tüketimi sırasında yapılan yanlışlıklardan nedeniyle oldukça artı tüketilen ton balığı bu zararlı besinler arasında olduğu ortaya çıktı. Bilhassa beyaz renkli olan türleri tüketildiğinde daha zararlı olabiliyor. Çünkü içerisinde yüksek cıva bulunur. Hamile olanlar ve çocukların ton balığında bulunan yüksek cıva asap sisteminin gelişimini olumsuz etkiler.

Doğada yetişen mantar türlerinden bazılarının zehirli olduğunu biliyorsunuzdur. Bu yüzden tüketeceğiniz mantarların tehlikesiz olduğundan belirlenmiş olmalısınız. Sağlıklı beslenme kaynağı olarak tükettiğimiz yumurtanın içerisinde bulunan zararlı bakteriler doğru pişirilmediğinde yumurta aracılığıyla insanlara bulaşır. Bu yüzden yumurtaları iyi pişirmek gereklidir.

İLİşKİLİ HABERLER Bilim İnsanları En Faydalı Besinleri Açıkladı

Bilim İnsanları En Faydalı Besinleri Açıkladı

30 Yaşından Sonra Bu Besinleri Tüketmeyin!

30 Yaşından Sonradan Bu Besinleri Tüketmeyin!

Besin Alerjisi Nedir?

Besin Alerjisi Nedir?

D Vitamini Alımını Hızlandıran Besinler

D Vitamini Alımını Hızlandıran Besinler

İLİşKİLİ GALERİLER Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Vücutta Yağ Yapan 5 Beslenme Hatası

Vücutta Yağ Yapan 5 Gıda Hatası

Büşra Pekin’den Sağlıklı Beslenme Uyarısı

Büşra Pekin’den Dinç Besin Uyarısı

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Dinç Besinler

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.