Kastamonu’da ‘sarımsak güzeli’ seçilmek için yarıştılar
Kastamonu’da sarımsak güzeli yarışması heyecanı ve güzelliklerin buluşmasıyla baş döndürüyor. Kazananlar için kıyasıya rekabet.
Taşköprü’nün tarihiyle öne çıkan festival geleneğini bu yıl da sürdürdü. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali, bu yıl 35. kez düzenleniyor ve renkli etkinliklerle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Türkiye’nin yanı sıra Meksika, Ukrayna, Yunanistan, Polonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden dans ekipleri, sahnelerde büyüleyici performanslar sergiledi.
Etkinliklerin sonunda farklı ülkelerden dansçılar bir araya gelerek erik dalı oynadı. Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile bazı büyükelçi ve konsoloslar da bu ritme katılarak kutlamaya eşlik etti.
13 GENÇ KADIN YARIŞTI Festival kapsamında düzenlenen yöresel kıyafetli güzellik yarışmasında, 13 genç kadın ülkelerinin geleneksel giysileriyle podyuma çıktı. Tiyatro ve sinema oyuncusu Halil Ergün’ün de yer aldığı jüri, en güzel yarışmacıyı belirledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Indiana Codreaunu Pompeiopolis güzeli, Polonya’dan Oliwia Jazdzewska sarımsak güzeli seçilirken, Ukraynalı Khrystyna Khryshchuk festivalin genel güzeli oldu. Kazananlara, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından sarımsaktan taç takıldı.
FARKLI KÜLTÜRLERİ BİR ARAYA GETİRDİK Başkan Arslan, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, etkinliğin farklı kültürleri bir araya getirmeyi amaçladığını belirtti. “Festivalin üçüncü günü geride kaldı. Konserler, stantlar ve meydandaki etkinlikler büyük ilgi görüyor. Taşköprülüler çok memnun; il dışından gelen misafirlerimize ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.”
FESTİVALİN GÜZELİ UKRAYNALI KHRYSHCHUK Ukraynalı Khrystyna Khryshchuk, festivalin genel güzeli olarak seçildi ve mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: “Bu şehri çok sevdim ve umarım tekrar gelirim. Burada Ukrayna’daki gibi bir kültür var.”