DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Karın Ağrısıyla Gelen Hastanın Yaşadığı Süreç

Karın ağrısıyla gelen hastaların yaşadığı süreç, tanıdan tedaviye kadar uzanan bir süreci kapsar. Karın ağrısının nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi edinin.

25.04.2024
A+
A-

İstanbul’da yaşayan 52 yaşındaki Aytunç Demirtaş, karnında hissettiği şiddetli ağrı nedeniyle Biruni Üniversite Hastanesi’ne başvurdu. Tomografi çekiminde aort damarında içten yırtılma tespit edildi. Acil olarak ameliyata alınan Demirtaş, 8 saatlik komplike bir ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.

Karın Ağrısının Önemi ve Acil Müdahalenin Hayati Rolü

Karın Ağrısının Önemi ve Acil Müdahalenin Hayati Rolü

Karın ağrısının her zaman ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Uğurlucan, aort yırtılmasının ölümcül olabileceğini belirtti. Uğurlucan’a göre, aort yırtılması durumunda zamanın büyük önemi bulunmaktadır. Her geçen saat ölüm riskini artırabilir.

  • Aort yırtılmasının genellikle yüksek tansiyon ve aort genişlemesi gibi durumlarda ortaya çıktığına dikkat çekildi.
  • Hastanın ameliyat sırasında karşılaşılan ek sorunlarıyla ilgili detaylar verildi.

“Etrafımdakiler ‘gaz’ dedi, ilk hastane de ‘evine git sonra gel’ dedi. İyi ki dinlemedim” diyen Demirtaş, yaşadığı acı deneyimden ders çıkararak karın ağrısının önemini vurguladı. Sağlıklı bir yaşam için düzenli kontrollerin ve risk faktörlerinin kontrol altında tutulmasının önemine değinildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.