DOLAR 32,2480
EURO 34,6806
ALTIN 2.394,31
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Karın Ağrısı Şikâyetiyle Hastaneye Gitti Kanser Olduğunu Öğrendi

25.10.2020
A+
A-

Diyarbakır’da yaşayan ve 3 çocuk babası 55 yaşındaki Mehmet Tantekin, 5 ay önce karın ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda rektum kanseri olduğunu öğrendi. Tedavi planlaması Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Böyük tarafından yapılan hastaya ameliyattan önce radyoterapi uygulandı. Daha sonra Prof. Dr. Böyük tarafından ameliyata alınan Tantekin’e laparoskopik cerrahi uygulandı. Hasta, kalın bağırsağında bulunan kanserli bölüm kapalı yöntemle alınarak sağlına kavuştu.

Rektum kanserinden dolayı tedavi planı oluşturduklarından bahseden Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Böyük, ‘Ameliyat öncesinde hastaya radyoterapi verdik, ameliyata uygun hale geldikten sonra da laparoskopik cerrahi ile rektum kanseri ameliyatı yaptık. Halk arasında kapalı yöntem olarak bilinen laparoskopik yöntem ile yaptık. Teknoloji ve bilimin ilerlemesiyle birlikte minimal invaziv cerrahi yöntemlerinin kullanımı giderek artıyor. Bu sürece paralel bir şekilde biz de tüm cerrahi girişimlerimizi ve ameliyatlarımızı en son güncel teknolojik yöntemlerle yapıyoruz’ şeklinde konuştu.

Tüm dünyada tedavi yöntemlerinin her geçen değişip gelişmeye başladığına değinen Prof. Dr. Böyük, ‘Bazı tedaviler daha ön plana çıkıyor. Günümüzde laparoskopik ve robotik yöntemlerin kullanımı giderek artıyor. Kolon (kalın bağırsak) ve rektum kanserlerinde laparoskopik yöntem altın standart hale gelmiştir. Ameliyat kesileri normal açık ameliyatlara göre çok küçük. Hastalar ameliyat sonrası daha az ağrı duyuyor. Hastanede kalış süreleri daha azalıyor ve günlük aktivitelerine daha erken dönüyorlar. Dolasıyla bu açıdan da laparoskopik yöntemler çok avantajlı’ dedi.

Şu anda sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyleyen Mehmet Tantekin, ‘Bir sıkıntı ve sorunum yok. Tedaviye 5 ay önce başlamıştım. Çok şükür iyiyim. Kapalı yöntem ile ameliyat oldum ve daha iyi oldu. Ameliyat sonrası sürecim çok rahat geçti’ diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Erkeklerde Meme Kanseri Riskine Dikkat

Erkeklerde Meme Kanseri Riskine Dikkat

Bu Faktörler Karaciğer Kanserine Neden Oluyor

Bu Faktörler Karaciğer Kanserine Neden Oluyor

Mangal Mide Kanserini Tetikliyor

Mangal Mide Kanserini Tetikliyor

Jeff Bridges: Kansere Yakalandım

Jeff Bridges: Kansere Yakalandım

İLİşKİLİ GALERİLER Kansere Neden Olan Tehlikeli Besinlere Dikkat!

Kansere Neden Olan Tehlikeli Besinlere Dikkat!

Göğsüne Taktırdığı Silikonlar Ceylan Atınç’ı Kanser Etti

Göğsüne Taktırdığı Silikonlar Ceylan Atınç’ı Kanser Etti

Kanser Riskini Yüzde 20 Oranında Arttırıyor!

Kanser Riskini Yüzde 20 Oranında Arttırıyor!

Hülya Koçyiğit: Kızımın Kanseri Yenmesini Kutlarken Hastalığımı Öğrendim

Hülya Koçyiğit: Kızımın Kanseri Yenmesini Kutlarken Hastalığımı Öğrendim

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.