Karaman’da 749. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri Tamamlandı
Karaman’da 749. Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri tamamlandı; şiirler, konuşmalar ve törensel anlar eşliğinde milli duygu dorukta.
13 Mayıs 1277’de Türkçe’nin resmi dil olarak kabul edilişinin 749. yıl dönümü, Karaman’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Fermanın kabulünün yıl dönümüne yönelik etkinlikler, protokol üyeleri ve vatandaşların bir araya gelmesiyle başladı.
Etkinlikler kapsamında Yunus Emre Camisi önünde toplanan kalabalık, yürüyüşe geçerek Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na doğru ilerledi. Geleneksel kutlama atmosferi içerisinde konuklar ve vatandaşlar meşalelerle yürüyüşüne eşlik etti.
Program, Konya Modern Folk Müziği Topluluğu’nun konseriyle devam etti ve ardından havai fişek gösterisiyle sona erdi. Törene, Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Saygılı, Emniyet Müdürü Mehmet Turhan ile birlikte çok sayıda protokol mensubu ve vatandaş katıldı.
Kaynaklar: AA / Melek Sıncar, Haberler.com