DOLAR 32,2647
EURO 34,7829
ALTIN 2.412,93
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Kapıları ortada birleşen Mazda MX-30!

23.10.2019
A+
A-

Elektrikli Mazda MX-30, Tokyo Otomobil Fuarı 2019’da tanıtıldı. Gücünü 35.5 kWh lityum-iyon bataryadan ve e-Skyactiv teknolojisinden alan otomobilin teknolojisi kadar dikkat çeken bir diğer özelliği ise kapılarında. RX-8 ile benzer şekilde açılan kapılar, alıştığımız otomobillerden biraz daha farklı. Orta direğin olmadığı otomobilde kapılar ortadan açılıyor. Merkezden iki yana doğru açılan kapılar özellikle yükleme kolaylığı sağlamasıyla öne çıkıyor.

Ön kapısı 82 derece, arka kapısı ise 80 derece açılan otomobilde giriş çıkışlar bu sayede daha da kolaylaşıyor. Tabii bunun ne kadar faydalı olduğu tartışılabilir. Çünkü, MX-30 yüksek bir SUV değil.

Tekerlekli sandalyenin ya da bir bebek arabasının arabaya kolayca girmesini sağlayan bu kapıların ilk aşamada biraz alışkanlık gerektirdiğini kabul etmek gerekiyor.

Kalbinde tek bir elektrikli motorun kullanıldığı otomobilin motoru 145 beygir güç üretiyor. Otomobil tamamen dolu bir şarjla 210 kilometrelik menzile sahip.

Kabin içinde ağırlıklı olarak geri dönüştürülmüş plastiklere yer veren Mazda aracın kapı panellerinde ve döşemelerinde bu malzemeleri kullanıyor. Küçük bir vites topuzuna sahip otomobilde, vitesin hemen önünde dokunmatik bir klima kontrol kısmı konumlanıyor. Ön göğsün üstünde ise 7 inçlik bilgi-eğlence ekranı kullanılıyor.

Mazda tarafından yapılan açıklamaya göre otomobilin ön siparişleri önümüzdeki yıl alınmaya başlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.