DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Kanserli Hasta Tatlı Yiyebilir Mi?

15.06.2020
A+
A-

Kanser Hastalarının Tatlı Yemesi Olası mü?

Kanser hastalarının tatlı yemesi, bilhassa çoğu uzman doktor kadar önerilen bir şart değildir. Bu konuda çoğunlukla başat olan görüşe göre tatlının niçin olduğu birtakım sorunlar vardır. Şüphesiz bu koşul, halen kanser tedavisi aralıksız ve kemoterapi gören hastalar içindir. Onun haricinde ise tatlı tüketimi fazla abartılı bir biçimde olmadıktan daha sonra yapılabilir.

Kanserli hastaların tatlı tüketimi, bu ürünleri sahip olduğu özellikten dolayı  genel olarak sakıncalıdır. Çünkü tatlıda bulunan özel maddelerden dolayı hücreler çok iyi bir ışık halkası gelir ve beslenir. Bu kesinlikle istenen bir durumdur. Ama kanserli olan hücrelerin de bu şekilde beslenmesi söz konusu olduğu için bu alıcı yiyeceklerden genellikle uzak durmak yapılacak en rasyonel şeydir.

Kanserli Hastaların Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Kanserli hastaların beslenmesi son derece özel bir biçimde almak zorundadır. Özellikle kemoterapi gören kişileri bu çare öncesinde şunlara dikkat etmesi çok önemlidir;

Gün içinde en düşük olarak 5 porsiyon meyve veya sebze tüketmek hastalar için son derece sağlıklı bir yaşama sahip almak demektir. Bilhassa bu dönem içinde tedaviden kaynaklı bir takım kayıpların ortaya çıkması her daim normaldir. Buna karşısında tedbir olmak gerekir. Bol bol protein harcamak bundan nedeniyle çok gerekli olan bir durumdur. Kemoterapi sırasında ansızın çok alt etki ortaya çıkar. Bunların hepsi de son derece önemli olduğu için hemen müdahale etmek çok önemlidir. İşte bu yüzden asgari 2 litre su tüketimi son derece mantıklıdır. Bu şekilde kendinizi çok daha iyi hissetmeniz mümkündür. Kanserli hastaların dinç beslenmesi için bununla birlikte bazı şeyleri kısmaları gerekir. Bunların başında ise yağlı olan et kazanç. Bunun genel olarak hasta üzerinde çok zararlı sonuçlara niçin olduğu kabul edilmiş bir gerçektir. Çoğunlukla bitmiş olarak aşina etten de uzakta durmak gerekir. Bunun yanı sıra hiçbir şekilde besleyici bir değeri bulunmayan ve içinde fazla bol yağ ve şeker olan yiyeceklerden kaçınmak şarttır. İşlenmiş tahıllar kanser hastaları için fazla da uygun değildir. Onun yerine tam tahıl olarak tanıdık kepekli ürünlerin seçim edilmesi çok daha akılcı olacaktır.

Kanserli hasta tatlı yiyebilir mi: Doktorlara kadar kanser tedavisi aralıksız bir hastanın tatlı yemesi, bazı negatif sonuçlara niçin olacağından çok nasihat edilen bir durum değildir. Bundan dolayı fazla daha dinç beslenmek şarttır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.