DOLAR 32,4657
EURO 34,8326
ALTIN 2.478,35
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Kanser Ultrasonda Belirlenmiş Olurmu?

09.06.2020
A+
A-

Ultrason, çoğu farklı hastalığın tespit edilmesi için kullanılan, ses dalgaları üzerinden görüntüleme yapılmasına ihtimal karşılayan son derece gelişmiş bir sistemdir. Bu konuda eğitim almış olan doktor göre kullanılır.

ULTRASON KULLANIMI NASILDIR?

Ultrason kullanımı şöyledir;

Bunun için ilk olarak doktorun mevcut görüntüleme yöntemini istek etmesi lazım. Bu konuda bir can sıkıntısı laf konusu değilse, hemen ilgili yere gitmek gerekiyor. Ultrason taraması için hastanın sırt üstü olacak şekilde özel bir alanın üstüne yatması gerekiyor. Bunun arkasından doktorun istemiş olduğu görüntüleme türüne göre bilirkişi olan personel ilgili vücut bölümünün üstüne jel sürer. daha sonra ise yapılacak olan şey özel bir cihazı jelin yardımıyla hastanın vücudunun üstünde bastırmak ve daha sonra ekrandan görünümü takip etmektir Hekim gördüklerini sesli olarak söyler ve bir başka görevli bunları anekdot eder. İşlemin ardındaki size rapor verilir.

ULTRASON İLE KANSER TEŞHİSİ DÜZENLEMEK OLASI MÜ?

Kanser ultrasonda muhakkak olurmu: Ultrason her ne değin fazla ideal ve son derece iyi bir yöntem olsa da her daim kanser konusunda net bir veri vermez. Çünkü bir takım organlar için daha spesifik olan görüntüleme yöntemleri vardır. Bunların tercih edilmesi şarttır. Ultrason, radyasyon yaymayan bir sistemdir. Bunun erişimi de basittir. İnsan sağlığı üzerinde hiçbir negatif etkisi yoktur. Fakat çoğu bölgenin bununla değerlendirilmesi sahiden fazla kuvvet olduğu için öteki sistemlerle erken tanı belirlemek gerekir. Bu koşul bununla beraber hayati derecede bir öneme sahiptir.

Buna derhal birkaç misal atamak lazım. Mesela meme kanserinin teşhisinin konulmasında ultrason fazla akla yatkın bir yol değildir. Zaten bunun için çok özel olan mamografi adındaki test vardır. Bunun yanı sıra akciğer kanserinin anlaşılmasında da tomografi kullanılır. Düşük dozlu olan sistem bir uçtan bir uca tanı koyulur. Görüldüğü üzere ultrason her ne kadar çok gelişmiş bir yöntem olsa da bir yere dek geçerliliği vardır.

ULTRASON HANGİ KANSER TÜRLERİNİ GÖRÜNTÜLER?

Kanser ultrasonda muhakkak olurmu: Bu sistem özellikle karaciğer, boyun ve baş bölgesi, karın içinde bulunan organların görüntülemesinde kullanılır. Üstünkörü olarak aşina tümörlerin bu sayede görülmesi mümkündür. Yani derinlemesine bir tahlil ve görüntüleme şansı yoktur. Bu usul ile yapılan tetkik ardından değişkenlik uyandıran bir koşul olsa bile bunun mutlaka doğrulanması şarttır. Bu yüzden ikinci bir sistem devreye girer. Bu da ultrason yönteminin her daim kimsesiz yeterli olmadığının en açık kanıtıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Kanser Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Kanser Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Kanser Teşhisi Nasıl Koyulur?

Kanser Teşhisi Nasıl Koyulur?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.