DOLAR 32,3697
EURO 35,0071
ALTIN 2.325,73
BIST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kanser Kaç Evreden Oluşur?

09.06.2020
A+
A-

Kanser kaç evreden oluşur? Kanser çok yaygın ışık halkası gelmiş ve bununla birlikte korkutucu bir hastalıktır. Gelişmiş ve ilerlemiş olan tıp baştan sona bundan böyle kısa sürede tedavi edilir. Kanserde belirlenmiş evreler vardır. Bu koşul özellikle hastalığın nasıl seyrettiğiyle sırık alakalı bir durumdur. Evrelere dair ayrıntılı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

Kanser Nedir?

Kanserde evreleme olarak tanıdık kavram, bu hücrenin yerleşmiş olduğu yeri, hangi yerlere yayıldığını anlatmak için kullanılır. Bu koşul her kanser tipi için geçerlidir. Çünkü kanserlerin bir kısmı yayılır. Farklı yerlere sıçrar. Bunun yanı sıra kötü anlamda ilerlemesi gibi bir koşul da laf konusu olduğu için mevcut sistem tercih ediliyor.

Kanser Evresi Ne Kavrayış Geliyor?

Kanser evresi, özellikle bu hastalığa yakalanmış olan kişi için nasıl bir çare yönteminin tercih edilebileceğini göstermesi açısından da fazla önemlidir. Çünkü bir hastalığın seyrini, onun hangi evrede olduğu belirler. Birden pozitif sistem var olsa da bunların içinde en çok kullanılanı ise AJCC olarak biline Amerikan Kanser Komitesi’nden referans alınmıştır. Bunun adı işse TNM şeklindedir. Açılımına baktığımız süre T, ot gibi yaşama, N lenf nodu M ise metastaz kelimelerinin kısaltılmasıdır. Buna göre hareket edilir.

Kanser Evresinde Baz Alınan Faktörler Neler?

Kanser kaç evreden oluşur: Çoğunlukla 4 farklı evreden oluşsa da burada kayda değer olan şey doktorların baz almış oldukları bir takım faktörlerdir. Bunlar şöyledir;

Başta tümörün büyüklüğüne bakılır. Bunun yanı sıra her daim nerede resmileşmiş olduğu çok mühimdir. Buna T adı verilir. sonra uyarı edilen bir öteki etken olan Lenf Nodlarına bakılır. Yani tümörün burada yayılıp yayılmadığı denetleme edilir. Son olarak metastaz durumuna bakılır. Bunun anlamı ise mevcut kanserli hücrenin başka bir organda yayılıp yayılmadığıdır.

İşte bunların ardından kanser evrelemesi olarak bilinen kavram karşımıza çıkar.

Kanserde Kaç Faz Var?

Kanser kaç evreden oluşur: Pat Diye fazla kanser türü için öbür evreler laf konusu olsa da genel olarak büyük bir kısmında 4 tane evre vardır. Bunların Roma rakamıyla gösterilmesi esastır. Bazıların keza Roma rakamı hem de onun yanındaki bir harf ile açıklama edilir. Bu noktada bilhassa meme kanserinin evrelerini örnek olarak verdiğimiz zaman karşımıza şunlar çıkıyor;

Safha 0, kanserin oluşum aşaması demektir. 1 ise açılış anlamını taşır Bunun arkasında evre 2 kazanç ve bunun kendi içinde A ve B olmak üzere iki bambaşka kolu vardır. A’da bitki örtüsü söz konusu olmasa da lenf bezlerinin olduğu yerde kanserli hücre görülmüştür. B’de ise büyüklüğü ifade edilir. 3A daha büyük bir kanserin varlığına sinyâl eder. 3B ve 3C tümörün olduğunun ve ayrı yerlere yayılmış olduğunun habercisidir.

Kanser kaç evreden oluşur: Son safha ise metastatik kanserdir. Yani kanser farklı yerlere yayılmıştır.

İLİşKİLİ HABERLER Kanser Dereceleri

Kanser Dereceleri

Kanser Hastası Bal Yiyebilir mi?

Kanser Hastası Bal Yiyebilir mi?

Kanser Işın Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Kanser Işın Tedavisi Ne Değin Sürer?

Kanser Işın Tedavisi Yan Etkileri

Kanser Işın Tedavisi Tabi Etkileri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.