DOLAR 32,3669
EURO 34,9579
ALTIN 2.325,33
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kalpten Götürür: Bir Ailenin Banka Hesabına Yanlışlıkla 50 Milyar Dolar Yatırıldı

28.06.2021
A+
A-

Bir sabah uyandığınızı ve telefonunuza baktığınıza banka hesabınıza 50 milyar dolar yatırıldığını gördüğünüzü hayal edin. Ne yapardınız ya da ne hissederdiniz? Bu, pek çoğumuz için hayal bile edilemeyecek kadar ütopik bir beklenti olsa da ABD’nin Louisana eyaletinde yaşamlarına devam etmekte olan Darren James ve ailesinin başına tam olarak bu geldi.

47 yaşındaki James, 12 Haziran Cumartesi günü işten eve geldiğinde eşinin telefon ekranında gösterilen sayılar karşısında şoke oldu. Zira eşinin kullanmakta olduğu banka olan Chase Bank, hesaba 50 milyar dolar gibi anlaşılması zor bir miktar para yatırmıştı. James, ilk etapta bu paranın nereden gelmiş olabileceğine dair fikirler yürütmüş olsa da sonrasında bu paranın onlara ait olmadığını anlayarak harcamamaya karar verdiklerini ve Chase Bank ile iletişime geçtiklerini söylüyor.

Banka, bir hesaba nasıl yanlışlıkla 50 milyar dolar yatırıldığını açıklamadı

50 milyar dolar

“Bizim olmadığının farkındaydık. Onu kazanmadık. Bu yüzden harcamadık” diyen James, parayı harcamaları halinde bunun ‘hırsızlık’ sayılacağını bildiğinden hesaplarında hiçbir işlem yapmadan tutmak için iki kere düşünmediğini belirtiyor. James’in bir zamanlar Louisiana Kamu Güvenliği Departmanında kolluk kuvveti olarak çalışmış olması, bu kararında etkili olmuş olabilir.

Darren James ve ailesi, dört gün boyunca dünyanın en zengin ailelerinden biri olduktan sonra banka, 15 Haziran Salı günü 50 milyar dolarlık mevduatı geri aldı. James, konuyla ilgili olarak “Hesapta bu kadar çok sıfır görmek harika bir duyguydu” ifadelerini kullanıyor. Yine de söz konusu hata James’i mutlu etmekten ziyade endişeye sürükledi. Bankanın söz konusu hatanın nasıl gerçekleştiğine dair bir açıklamada bulunmadığını söyleyen James, eşinin banka hesabının hacklenmiş olabileceğinden şüphelendiğini ifade etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.