DOLAR 32,3660
EURO 34,7794
ALTIN 2.410,07
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Jetgiller’e giden yolda NASA faktörü devrede!

04.10.2019
A+
A-

İlk elektrikli X-uçağı olan X-57 Mod II, NASA’nın Kaliforniya’daki Armstrong Uçuş Araştırma Merkezi’ne ulaştı ve şimdi bazı zorlu testlerden geçmeye hazır. X uçakları, ajansın yeni teknolojileri test etmek ve değerlendirmek için kullandığı uçaklar. NASA, sürekli büyüyen elektrik kullanımında, bilgi vermek ve “yol boyunca öğrenilen değerli dersleri” paylaşmak amacıyla, bu uçakları test amaçlı olarak kullanmayı planlıyor.

NASA, projenin sonraki aşamalarına hazırlanmak ve nihayetinde uçuş testleri uygulamak için Mod II üzerinde zemin testleri yaparak işe başlayacak. Bunların ne zaman gerçekleşeceği tam olarak belli değil, ancak uçağın Mod III ve IV konfigürasyonları da şimdiden hazır.

NASA’nın X-57 Proje Yöneticisi Tom Rigney şunları söyledi:

“NASA’ya verilen X-57 Mod II uçaklarının teslimatı, bu heyecan verici elektrikli X-uçak projesinde yeni bir evrenin başlangıcını belirleyen önemli bir olay. X-57 ekibi, yakında elimizde bulunan uçağın testlerini gerçekleştirecek. Uçuş testine doğru hızla ilerlerken, büyüyen elektrikli hava taşıtları piyasasını bilgilendirmeye yardımcı olmak amacıyla öğrendiğimiz değerli dersleri hızla paylaşmayı planlıyoruz. ”

NASA, aracın elektrikli ateşleme sistemi ve uçuşa elverişliliği hakkında öğrendiği her şeyi endüstri oyuncularıyla paylaşacak. NASA sonuç olarak, dikey kalkış ve iniş kabiliyetine sahip, kentsel hava hareketliliği araçları veya insanların “uçan araba” dedikleri araçlar da dahil olmak üzere elektrikli uçaklar için sertifika standartları geliştirmeyi umuyor. Uzay Ajansı bu sayede, özellikle, ilk etapta şehir içi hava taşımacılığı için kullanılması planlanan elektrikli uçan taşıtların sayısının artmasına da yardımcı olmayı planlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.