DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Japonya’da Bir Üniversite, Ninjalık Çalışmaları Diploması Vermeye Başladı

14.10.2020
A+
A-

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında üniversiteler yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanıyor. Bu süreçte bazı üniversiteler daha önce pek görmediğimiz bölümler açabiliyor. Japonya’daki Mie Üniversitesi de bunlardan biri.

Genel olarak baktığımızda üniversitelerin talep görmeyen bölümleri kapattığı ve ilgi görmesi beklenen bölümleri kurduğu göze çarpar. Mie Üniversitesi ise oldukça farklı bir bölüm açarak dikkatleri üzerinde topladı. Üniversite ninja çalışmaları bölümü açtı.

Shuriken fırlatma 101

ninja

Japonya’nın Ige şehrinde bulunan üniversite, bir anlamda tarihi bir misyonu da üstlenmiş oluyor. Zira ninja adı verilen savaşçıların eğitimlerinin ilk ortaya çıktığı yerlerden biri de bu eyalet olmuştu. Feodal Japonya’da ninja ya da shinobi adı verilen bu kişiler gizlenme, aldatma ve sürpriz saldırılar konusunda uzmandı.

Öte yandan genel olarak ninjalık çalışmaları denildiğinde akla ilk olarak shuriken adlı yıldız şekilli menzilli silahlar, nunçaku gibi egzotik ekipmanlar konusunda eğitim almak gelse de programın içeriği çok daha farklı. Genel olarak bölümün odağında ninjaların tarihi bulunuyor.

Üniversitede Japon tarihi profesörü olan Yuji Yamada, ninja merkezinin de başına getirildi. Bölüm hakkında açıklama yapan bilim insanı, “Yurtdışından pek çok başvuru alıyoruz ancak söylemem gereken bir şey var: Bu programın amacı ninjaları öğrenmek, ninja olmak değil.” diyor.

Yılda 3 öğrenci

ninja öğrenci

2 yıllık bir program olan ninja çalışmaları bölümü ilk olarak üç yıl önce kuruldu. Yamada’ya göre bölüm her yıl ortalama üç öğrenci alıyor. Bölüme pek öyle elini kolunu sallayarak girmek de mümkün değil. Bölüme girişte bir Japonya tarihi ve bir de tarihi ninja dokümanları üzerinden bir Japonca okuma testi gerçekleştirilecek.

Tabii ki programın verdiği eğitimi pratikte uygulamak isteyenlerin önünde de bir engel bulunmuyor. Programın ilk mezunu olan 45 yaşındaki Genichi Mitsuhashi, hayatını ninja olarak sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.