DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Eski sistemler için CS:GO FPS artırma rehberi Düşük bütçeli sistemlerde oyun oynamak acımasızlık olabiliyor. Yüksek FPS değerleri almamız gereken eSpor…

13.06.2020
A+
A-

Bu işlemleri gerçekleştirmeden önce ayarlarınızın bir yedeğini almanızı öneriyoruz. Zira sisteminiz ile bağdaşmazlık belirten ayarlar oyun dosyalarını bozabilir. Oluşabilecek sorunlardan sizin sorumlu olduğunuzu hatırlatmış olalım.

Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin

Klişe bir önerge gibi görünse de eski ve yeni sürücüler aralarında büyük farklar olabiliyor. AMD veya Intel ekran kartınızın teftiş masasına gelerek en aktüel sürücüyü edinebilirsiniz. Ekran kartınızın çıkış yılına da alt olarak en aktüel sürücüyü edinmenizde menfaat var.

CS:GO FPS artırma için Nvidia ekran kartları için performans modu

Nvidia ekran kartları varsayılan olarak kalite ve performansı ortalayan ayarlarla gelir. Daha artı FPS alabilmemiz için bizim bu ayarları performansa karşın olarak değiştirmemiz gerekiyor. Performans modu, cisimlerin kenarlarının tırtıklı olması gibi küçük değişikliklere yol açıyor. yine de oyunlarda daha iyi performans edinmek için bu ayarı performanstan yanlamasına kullanmalıyız. Nvidia denetleme masasına girdikten sonradan sol seçeneklerde “Görünüm ayarlarını önayarla yap” seçeneğini göreceksiniz. Bu sekmeye gelip skalayı aşağıdaki gibi değiştirmelisiniz.

Ardından uygula butonuna tıklayarak ayarlarımızı kaydedelim.

AMD ekran kartları için performans ayarları

AMD tarafında yapmamız gereken fazla akort bulunmuyor çünkü ayarların birçok optimize şekilde geliyor. Sadece kolay ayarları değiştirerek performans artışı yakalayabiliriz.

CS:GO FPS artırma: Oyun içerisinde grafik ayarlarını düşürelim

Oyun içerisindeki ayarlar sekmesine gelerek “görünüm ayarları” kısmına gelelim. Büyük ihtimalle en iyi FPS artışını bu aşamada yakalayacaksınız. Aşağıdaki ayarları oyununuzda da yaparsanız büyük artışlar elde edebilirsiniz. Eğer fazla fena bir bilgisayara sahipseniz oyuna yeni eklenen “texture streaming” ayarını etkili kılabilirsiniz. Bu akort kimi sistemlerde olumlu tesir ederken daha modern sistemlerde olumsuz etki edebiliyor, bunu deneme etmelisiniz.

Bu ayarların dışında çözünürlük de epeyce önemli bir akort. Düşük performans veren bir bilgisayara sahipseniz 4:3 çözünürlük ayarını denemenizi öneriyorum.

CS:GO FPS artırma rehberi: Başlatma seçenekleri

Başlangıç ayarlarını olabilmek için Steam kütüphanemizden oyunumuza sağ tıklıyoruz. Ardındaki açılan listeden özelliklere girdikten sonra bizi başlatma seçeneklerini değişiklik kutucuğa karşılayacaktır. Bu kutucuğa aşağıdaki ayarları yazmalısınız.

Daha optimize bir oyun için başlatma seçeneklerini mutlaka yapmalıyız. Bu ayarlar yalnızca performans yok, oyundaki birkaç noktada sizlere yardımcı olacak. Dilerseniz işinize yarayabilecek bazı ayarları sizlerle paylaşalım.

cs:go fps arttırma rehberi

-high: Windows’a işlemcinin CS:GO’ya tartma vermesini anlatmak için bu akort kullanılır. Dört çekirdekli ve üzeri işlemcilerde bu ayar çoğunlukla FPS artışı sağlıyor. Çift çekirdekli işlemcilerde de deneyebilirsiniz.

-threads: Yine benzer şekilde işlemcimizi ilgilendiren bir başlatma seçeneği. İşlemci çekirdeklerinizin kaç tanesinin oyuna odaklanacağını seçebiliyorsunuz. Mesela sekiz çekirdekli bir işlemci için “-threads 8” ayarını kullanabilirsiniz.

-novid: Oyuna girişte karşımıza çıkan introyu kaldırır. CS:GO FPS artırma işleminde artı bir katkısı olmasa da oyunun başlangıç süresini etkiliyor.

-tickrate 128: Bu ayar performansa tesir etmese de lokal sunucularda 128 tickrate ile oynamanızı sağlar. Bu da “abi ben de sıktım mermi gitmedi” sorununun önüne geçiyor.

-d3d9ex: Düşük özelliklere sahip bir sistemde oyun oynayanlar bilir; oyunda masaüstüne dönmek fazla vakit alır. Bu komutla bu zaman çok çok azalıyor.

+cl_forcepreload 1: Oyuna girişte haritaların önceden yüklenmesini sağlar. Bu ayarı etkinleştirip bir maça girdiğinizde harita yüklenme hızının düştüğünü farkedeceksiniz.

-noubershader: Oyuna gelecek olan Source 2 güncellemesi öncesinde oyundaki yansımalar üst seviyeye çekilmiş durumda. Yeni oyun motorunun gereksinimi olan bu nitelik ne yazık ancak kapatılamıyor. Bu ayarın seviyesini azaltmak için eklenen komutu sisteminizde denemelisiniz. Eski sistemlerde bu akort olumlu tesir etse de daha modern sistemlerde olumsuz etkiye niçin olabiliyor.

Alternatif çözüm: Pak bir kurulum yapın

Oyunun boyutunun gitgide arttığını farkettiniz mi? Kesintisiz biriken önbellek dosyaları ve defalarca binen güncelleme dosyaları ile oyunun boyutu kesintisiz artıyor. Bu da bizim için bir performans kaybı çağırmak, eğer fiilen fena FPS değerleri almaya başladıysanız oyunu her yerde yükleyip rehberimizdeki ayarları deneyebilirsiniz.

Rehberimizdeki yöntemler işinize yaradı mı? Ne değin FPS artışı gördüğünüzü anlamak isteriz. Eklenmesi gereken maddeler için rehberimiz güncel olacaktır. Yaşadığınız sorunları açıklama bölümünden sorabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.