DOLAR 32,2854
EURO 34,8133
ALTIN 2.414,08
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Android telefonları çökerten duvar kağıdı ortaya çıktı zaman zaman çoğu akıllı telefon, bazı hatalardan nedeniyle bozulabiliyor. Haberlere göre, Android telefonları…

31.05.2020
A+
A-

Duvar kağıdını kimin, nasıl yaptığı bilinmiyor. Ama bu duvar kağıdı, Android telefonları çok yüksek ihtimalle çökertiyor. Hata, iki türlü karşımıza çıkıyor. Bir Takım cihazların ekranı yanıp sönmeye başlarken, bir takım cihazlar da dosdoğru boot ekranına giriyor. Bastırma durumu azami Samsung cihazlarda yaşanıyor.

WARNING!!!
Never set this picture birli wallpaper, especially for Samsung mobile phone users!
It will cause your phone to crash!
Don’t try it!
If someone sends you this picture, please ignore it. pic.twitter.com/rVbozJdhkL

— Ice universe (@UniverseIce) May 31, 2020

Gönderinin aşağıda fotoğrafı deneyen çoğu kullanıcı, telefonlarının çöktüğünü belirtmiş. Dahası çöken cihazlar arasında A51, Note 9, S10, S20 Ultra ve S9 Plus gibi güncel cihazlar da var. Samsung modellerinin haricinde, bir Google Pixel kullanıcısı da aynı bir durumu yaşayan.

What the hell bro , It is frozen

How to get back to normal ?#GalaxyS20Ultra ???? pic.twitter.com/GZfCfPY7vO

— Learning 2.1 (@vamsiexplores) May 31, 2020

Telefonları çökerten duvar kağıdı kaynağı da muhakkak oldu. Duvar kağıdı, Google Skia renk profiline sahip bir resim. Duvar kağıdını, sRGB renk moduna çevirdikten daha sonra kullanmak muhtemel. Oysa, Google Skia renk profilinin cihazı neden çökerttiği bilinmiyor. Yakın zamanda gelecek bir güncelleme ile sorunun çözüleceği tahmin ediliyor.

@UniverseIce This is lahza android issue sadly is affecting also google pixels birli well pic.twitter.com/HZTtogLfwB

— Sebastian (@seb3153) May 31, 2020

Bir Note 9 kullanıcısı, devlete ait duvar kağıdı yaptıktan sonra telefonu eski haline nasıl getirileceğini de söylemiş. Telefonu akıllı modda açıp, kamera ile bir resim çekilmesi gerekiyor. Çekilen fotoğraf duvar kağıdı yapıldıktan daha sonra telefonu her tarafta açmak gerekiyor. Ama bu çözüm, bütün cihazlarda işe yaramıyor. Bazı kullanıcılar, mecburen telefonlarını sıfırlamak zorunda kalmış.

Devlete Ait, şüphesiz duvar kağıdı yapmanızı önermiyoruz. Devlete Ait diğer kişilere yollayıp duvar kağıdı yapmalarını karşılamak, geri dönülemez sonuçlara yol açabilir. Oluşabilecek herhangi bir hatadan, SDN sorumlu değildir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.