DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven Sergisi

Türkiye’nin 100 yıllık serüvenine tanıklık eden Baylan Pastanesi’nin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği süreci anlatan ” İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” sergisi sanatseverle buluştu. YapıKredi bomontiada Galeri’de açılan sergi …

22.03.2024
A+
A-

Türkiye‘nin 100 yıllık serüvenine tanıklık eden Baylan Pastanesi’nin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği süreci anlatan ” İstanbul‘un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” sergisi sanatseverle buluştu.

YapıKredi bomontiada Galeri’de açılan sergi, işletmenin yaşadığı dönüşüm, pastacılık alanındaki yaptığı çalışmalar, İstanbul kültürüne yaptığı katkılar ve önemli tatlıların hikayelerine yer veriyor.

Sergi kapsamında AA muhabirine açıklamalarda bulunan yazar ve serginin küratörü Sevecen Tunç, 1923’ten bugüne Baylan’ın geçirdiği değişim ve dönüşüme, toplumsal ve ekonomik gelişmeleri dikkati çekerek, “Bu projeye 2022 yılında başladık. Baylanlar bana ulaştı ve bir asrı aşan serüvenlerini kapsamlı bir şekilde anlatmak istediklerini söylediler. Projenin bütün süreçlerini üstlendim ve bu vesileyle Baylan’a, Baylan’la birlikte değişen, başkalaşan hayatlara tanıklık ettim.” dedi.

“Baylan’ın başarısının ardında büyük bir emek var”

Baylan’ın tarihiyle Türkiye’nin geçirdiği sürecin paralel yönlerine vurgu yapan Tunç, “Baylan, İstanbul’un en nezih ve seçkin mekanlarının başında geliyor ama biliyoruz ki o dönemlerde başka ünlü pastaneler de var. Biz de neden Baylan kalıcı oldu, Baylan’ı başarılı yapan sırrın ne olduğunu anlamaya çalıştık. Nihayet fark ettik ki bu başarının ardında çok büyük bir emek var. Hazırladığımız kitap ve bu sergi biraz da bu başarı ve emeğin hikayesini sanatseverlere ulaştıracak.” değerlendirmelerinde bulundu.

Baylan’ın tarihine ışık tutan fotoğraflar, belgeler, geçmişten günümüze kullanılan mutfak ekipmanları, birbirinden farklı tasarımlardaki çikolata ve şekerleme kutuları ziyaretçilerine sunan sergi, 29 Mart’a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.