DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İran Cumhurbaşkanı Su Krizi Uyarısında Bulundu

İran Cumhurbaşkanı, Su Krizi hakkında uyarıda bulundu; bölgesel etkiler ve olası gelişmeler için son dakika yorumları.

11.08.2025
A+
A-

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, başkent Tahran ve çevresinde, bazı bölgelerde “ciddi” bir su krizi riski bulunduğunu dile getirdi. Pazar günü Tahran’da medya yöneticileriyle toplantı yapan Pezeşkiyan, krizle mücadelede hükümetin aldığı önlemlere değindi.

Yağışların bölgedeki düşüşü nedeniyle Tokatlı Taligan Barajı’ndan bölgeye su aktarımının kesintisiz sürdürülmesi planlansa da, başkentin su krizini çözüp çözmeyeceği konusunda belirsizlik bulunduğunu ifade etti.

Devlete ait IRIB Haber Ajansı’nın aynı günki haberine göre, ülkedeki barajların su seviyesi ortalama olarak %42’ye kadar geriledi. Ayrıca 22 Eylül 2024’ten bu yana barajlara sadece 23,56 milyar metreküp su girişi olduğu ve bu miktarın geçen yılın aynı dönemine göre %42 daha düşük olduğunun altı çizildi.

Tahran Su ve Atık Su Şirketi’nin 5. Bölge CEO’su Muhammed Taki Hüseyinzade, cumartesi günü düzenlenen basın toplantısında Tahran barajlarındaki su miktarının yalnızca eylül sonuna kadar yeterli olacağını belirtti ve vatandaşları su tüketimi konusunda uyanık olmaya çağırdı.

İran Su Kaynakları Yönetimi’ne göre kıtlık, özellikle 22 Eylül 2024’ten bu yana ülkede görülen benzeri görülmemiş kuraklıktan kaynaklanıyor. Yetkililer, su kıtlığına karşı kısa vadeli önlemler alıyor; şehirlerdeki ofislerin kapatılması ve çalışma saatlerinin kısaltılması gibi adımlar bu çerçevede değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.