DOLAR 32,4372
EURO 34,7377
ALTIN 2.438,22
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

iPhone XR, iPhone XS’i geride bıraktı!

06.11.2018
A+
A-

Bildiğiniz üzere her iki model de gücünü Apple’ın 7 nm fabrikasyon süreciyle üretmiş olduğu A12 Bionic işlemcisinden alıyor. Bu yüzden dolayı XR modeli piyasaya sürülmeden önce, iPhone XS ile benzer bir performans sergileyeceği bir hayli konuşulmuştu.

Doğal olarak söz konusu bu tezi doğrulamak amacıyla iPhone XR ve iPhone XS modelleri çeşitli performans testlerinde karşı karşıya getirildi.  Paylaşılan performans testlerinin sonuçlarında da görebileceğiniz gibi, XR modelinin XS modeline oldukça yakın bir performans sergilediğine şahit olmaktayız.

Yeni iPhone Türkiye satışı için eSIM mi bekleniyor?

Apple yeni iPhone modelleri iPhone XS Max, XS ve XR dünyada satışa sunuldu. Henüz ülkemizde resmi satışına başlanılmayan yeni iPhone Türkiye’ye neden henüz gelmedi? 

MacWorld tarafından yapılan performans testinde LCD ekranlı iPhone modelinin tek çekirdekli testte 4818 puan aldığını görmekteyiz. Söz konusu bu sonucu bir önceki nesil iPhone X modeli ile kıyaslandığında ise yüzde 13’lük bir hız artışının gerçekleştiğini görmekteyiz.

Çok çekirdekli testte ise 11326 puan alan iPhone XR yine aynı şekilde 10377 puan alan iPhone X modelini geride bıraktığı görmekteyiz.

Apple’ın bu yıl piyasaya sunduğu amiral gemilerinin arasında da her seferinde oldukça dikkat çekmeyi başaran XR modeli, aynı şekilde tek çekirdek ve çok çekirdek testlerinde çok az bir farkla olsa da, iPhone XS modelinden daha hızlı olduğunu bugünkü performans testi ile birlikte kanıtladı.

Uygun fiyatlı iPhone XR, iPhone XS ve XS Max modellerini geride bıraktı!

Her iki modeli GPU tarafında da karşı karşıya getirdiğimiz zaman ise iPhone XR’ın ezici bir üstünlüğü olduğunu görmekteyiz. Bir önceki nesil modele göre yüzde 40 daha iyi bir GPU oranına sahip olan XR, LCD ekranıyla oldukça başarılı işler çıkarttığını da gözlemlemekteyiz.

Bu yıl piyasaya sunulan iPhone XS ve XS Max modellerine kıyasla daha uygun bir fiyat etiketine sahip olmasından dolayı, XR’ın kullanıcıların dikkatini daha fazla çektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yeni iPad Pro yeni bir rekor daha kırdı!
Yeni iPad Pro yeni bir rekor daha kırdı!

Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni nesil tableti iPad Pro performans testlerinde rakip tanımıyor. İşte yeni iPad Pro AnTuTu test skoru!

Bildiğiniz üzere iPhone XR’ın LCD paneli 1798X828 piksel çözünürlük değerine sahip. Doğal olarak OLED ekranlı XS ve XS Max modellerine kıyasla daha düşük bir ekran çözünürlük değerine sahip olan XR, söz konusu bu iki modele göre daha hızlı grafik işlemleri yapabiliyor.

MacWorld tarafından paylaşılan verilerde, LCD ekranlı XR’ın OLED ekran panelli XS ve XS Max modellerine göre daha az güç tüketiği vurgulanıyor. Bu sebepten ötürü, XR modelinin Apple’ın diğer iki amiral gemisine kıyasla daha hızlı grafik işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Fakir fukara, Apple’dan soğudu

Apple’ın satış rakamları ile alakalı önemli ve bir o kadar da şirketin son durumunu gözler önüne seren detaylar gelmeye devam ediyor.

iPhone XR özellikleri

Apple’ın 7 nm üretim mimarisi ile geliştirilen A12 Bionic işlemcisinden gücünü alan telefon, 3 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip. Grafik işlemlerini ise Apple’ın 4 çekirdekli GPU’su üstleniyor. 6.1 inç boyutlu IPS LCD ekran ile donatılan telefon, 828 x 1792 çözünürlük ve 326 ppi değerine sahip.

iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinin aksine, arka kısımda tek kameraya sahip olan telefon, portre modu özelliği de sunan, f/1.8 diyafram açıklığına sahip, 12 Megapiksel çözünürlüklü bir kamera ile geliyor. Telefonun ön kısmında ise, f/2.2 diyafram açıklığına sahip 7 Megapiksel çözünürlüklü kamera kullanılmış. Telefonun pil kapasitesi ise 2942 mAh olarak belirlenmiş.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.