DOLAR 32,2834
EURO 34,7821
ALTIN 2.381,64
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

iPhone SE 2 tasarım görselleri ortaya çıktı!

17.03.2018
A+
A-

Apple’ın küçük ekranlı iPhone SE modelini bu yıl içinde yenileyeceği haberleri uzun süredir gündemde. Fakat güvenilir analistlerden konu ile ilgili net açıklamalar gelmedi. Bu sebeple haberler genelde söylenti şeklinde.

iPhone SE 2’nin tasarımsal olarak ilk nesilden çok farklı olacağı tahmin ediliyor. Birkaç gün önce yayınlanan videoda yeni iPhone’un çerçevesiz bir ekrana sahip olduğu görülmüştü. Ekranın üst tarafında çentik olması Face ID özelliği ile geleceğine kanıt olsa da bu videodaki cihazın iOS teması yüklü bir Çin telefonu olma ihtimali yüksek.

Bu yıl hangi iPhone modelleri tanıtılacak?

Apple’ın başarısız iPhone X satışlarından sonra iPhone konusundaki yol haritası merak ediliyor. Yen bir rapor Apple’ın 2018 iPhone modelleri ile ilgili ipuçları veriyor.

Geçtiğimiz yıl güvenilir kaynaklardan iPhone X tasarımı ile ilgili görseller paylaşan BGR sitesi aynı kaynaklardan geldiğini iddia ettiği iPhone SE 2 tasarım görsellerini yayınladı. Bu görsellerde iPhone SE ve SE 2 yanyana görünüyor. Yeni tasarımının videoki ile benzer olması iPhone SE 2’nin tasarımsal olarak küçük bir iPhone X olabileceğini gösteriyor.

Üst taraftaki çentik ve Touch ID’nin olmaması iPhone SE 2’nin Face ID özelliği ile geleceğini gösteriyor. Görsellere göre bu telefonda da kulaklık girişi yok.

iPhone SE, düşük fiyatlı bir telefon olarak piyasaya çıktı. iPhone X’u pahalı yapan nedenler arasında OLED ekran dışında TrueDepth kamera sistemi ve sensörler yer alıyor. Dolayısıyla düşük maliyetli olması gereken yeni nesil iPhone SE’de bu özelliklerin olması zor.

Apple, 27 Mart’ta bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Bu etkinlikte yeni iPad ve MacBook tanıtımlarının yapılması bekleniyor. Şirket,  geçtiğimiz yıl Mart ayında etkinlik düzenlemeden yeni iPad modellerini (uygun fiyatlı) duyurmuştu. Bu yıl etkinlik yapması Face ID’li iPad ve belki de yeni bir iPhone tanıtabileceği anlamına geliyor.

Apple’ın 27 Mart etkinliğinde iPhone SE 2 tanıtılacaksa önümüzdeki haftadan itibaren yeni sızıntılar görebiliriz. Apple etkinliği ile ilgili gelişmeleri Shiftdelete.Net üzerinden takip edebilirsiniz.

:: Sizce Apple iPhone SE 2 adında bir model tanıtacak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.