DOLAR 32,2564
EURO 34,8260
ALTIN 2.423,64
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

iPhone batarya değişimi için özür niteliğinde indirim!

29.12.2017
A+
A-

Sonraki iOS güncellemelerinde batarya sağlığı odaklı özellikler sunacaklarının sözünü veren şirket, daha ucuz batarya değişimi ile de bunu destekleyecek. Ocak 2018 sonlarından itibaren başlayacak olan ve yıl sonuna kadar geçerli olacak bu indirim ile iPhone 6 ve sonrası modellerin 79 dolar olan batarya değişim ücreti 29 dolara inecek. Şu anda ülkemizde garanti kapsamı dışındaki modellere sunulan pil servisi için fiyat 319 TL. Yeni fiyatın ise yaklaşık 130 TL civarında olacağını tahmin ediyoruz.

Yine 2018 yılı başında sunulacak iOS yazılım güncellemesinin yeni özelliklerinden birisi, iPhone bataryasının sağlığının daha görülebilir hale getirilmesi olacak. Bu sayede kullanıcılar, performansı etkileyen pil durumunu kendileri takip edebilecek. Lityum iyon pillerin sarf bileşenleri olduğunun ve bu bileşenlerin kimyasal olarak yaşlandıkça daha az etkili hale geldiğinin altını çizen şirket, bu durumda pillerin şarj tutma özelliklerinin de azaldığını belirtiyor. Kısacası, pil sağlığı düştükçe bu durum doğrudan performansa yansıyor ve beklenmedik kapanmalara da sebep oluyor.

Şu aralar Apple’ın bu konuda açılan davalarla boğuştuğunu da not olarak düşelim. Açıklamanın tamamına ise bu adresten erişebilirsiniz.

:: Şirketin açıklaması ve pil değişim ücretleri için yaptığı indirim hakkında düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.