DOLAR 32,2775
EURO 34,8996
ALTIN 2.431,26
BIST 10.140,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

iPhone işlemci hızı nasıl kontrol edilir?

06.01.2018
A+
A-

Apple’ın bataryası kötü durumda olan iPhone’ları yavaşlattığını açıklamasının yankıları hala devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bu durumdan dolayı özür dileyen şirket indirimli batarya değişim programı başlatmıştı. Ancak kullanıcıları bu uygulama bile tatmin etmiş görünmüyor.

Apple’ın açıklamasından sonra birçok kullanıcı telefonlarının batarya sağlığını çeşitli uygulamalar ve Apple Destek vasıtasıyla öğrendi. Peki acaba bataryanız kötü ise iPhone’unuzun işlemci hızı ne kadar düşüyor? Bu soruya bir App Store uyguması ile kolayca yanıt bulabilirsiniz.

Lirum Device Info Lite ile iPhone işlemci hızı öğrenilebiliyor. iPhone’unuzun işlemcisinin yavaşlayıp yavaşlamadığını şu adımlar takip ederek öğrenebilirsiniz.

1. Adım: App Store’dan Lirum Device Info Lite uygulamasını indirin.

2. Adım: Uygulamayı başlatın ve ekranın sol üst köşesindeki Options (seçenekler) butonuna tıkladıktan sonra This Device yazan yere dokunun.

3. Adım: CPU’ya dokunun.

Açılan bölümün altına doğru
iki metrik göreceksiniz. CPU Actual Clock işlemcinin o anki hızını, CPU Maximum Clock ise işlemcinin en fazla çalışabileceği, yani fabrika çıkışı saat hızını gösterir.

 

Bu metrikin aynı ya da çok yakın değerlere sahip olması gerekiyor. Eğer telefonunuz çok ısınmışsa veya düşük güç modunda ise o anki saat hızı düşük olabilir. Normal koşullarda telefonun orjinal işlemci hızına eşit olmalıdır.

 

Örnekte görüldüğü gibi pil sağlığı %88 olan 3.5 yıllık iPhone 6 cihazımızın işlemci hızında (1.4 GHz) herhangi bir kayıp yok. Eğer sizin telefonuzda rakamlar farklı ise batarya değişimi zamanı gelmiş demektir.

:: Apple’ın iPhone’ları yavaşlatması hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.