DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Galaxy A8 Star kamera çekimleri için büyük iddia!

05.12.2018
A+
A-

Huawei telefonlar ile çekilen fotoğrafların stüdyo çekimi yaptığı sırada, bir çalışanın sosyal medya hesabında paylaştığı gönderi sayesinde fotoğrafların profesyonel kamera ile çekildiği ortaya çıkmıştı. Şimdi ise bu iddia Samsung için geldi.

Ağustos ayında Samsung Brezilya’nın resmi twitter hesabı, Galaxy A8 ile çekildiği iddia edilen fotoğraflar yayınlamıştı. Fakat tweete gelen yanıtlar sayesinde Samsung’un yayınladığı fotoğrafı Getty isimli stok fotoğraf sitesinden satın alındığı ortaya çıkmıştı.

Yeni iddia ise resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan fotoğraflar için geldi. Fotoğraf sanatçısı Dunja Djudjic, Samsung’un Getty aracılığıyla kendi fotoğraflarından birini satın aldığını ve Galaxy A8 Star’da portre modunu tanıtmak için düzenlenmiş bir versiyonunu kullandığını iddia etti.

Resmi olarak Getty üzerinden satın alınan resim, herhangi bir yasa ihlali oluşturmasa da şirketin tüketici haklarına gelen şikayetler üzerine ne yapacağı merak ediliyor. Artık pek çok telefon portre modunu içeriyor, telefon kameralarının çektiği fotoğraflar ile bir DSLR kamera arasındaki farklar gün geçtikçe azalıyor.

Yine de büyük bir fark hala var ve müşteriler bir telefonun, özellikle de A8 Star gibi orta segment bir modelin Samsung’un iddia ettiği gibi performans gösteremeyeceğini fark edemeyebilir. Bu durum tüketiciyi kandırmaktır ve yasal işlem gerektirir.

Samsung severlerin, güvenini sarsmasına neden olan olay hakkında herhangi resmi bir açıklama gelmedi. Peki, siz bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Reklamlara inanmalı mıyız?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.