DOLAR 32,2100
EURO 34,7622
ALTIN 2.455,66
BIST 10.333,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Ek Genelge Gönderdi: Yarın Tüm Kafe ve Restoranlar Denetlenecek

05.03.2021
A+
A-

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgede “Kontrollü Normalleşme Dönemi”nde illerin belirlenmiş kriterler doğrultusunda “düşük”, “orta”, “yüksek” ve “çok yüksek” olmak üzere 4 risk grubuna ayrıldığı ve il bazlı tedbirlerin de bu risk gruplarına göre belirlendiği hatırlatıldı.

Bu doğrultuda mart ayında risk gruplarına göre uygulanacak tedbirlerin valiliklere bildirildiği belirtilirken, mevcut denetim yapısının daha etkin ve sonuç alıcı olmasını amaçlayan “Dinamik Denetim Modeli”nin hayata geçirildiği aktarıldı.

Haftalık denetim yapılacak:

Risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulanacağına değinilen genelgede, kontrollü normalleşmenin sürdürülebilirliği için “temizlik, maske, mesafe” prensiplerine bağlı denetim faaliyetlerinin önemli olduğu ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre, “Kontrollü Normalleşme Dönemi“nde yeni olumsuzlukların ve vaka artışlarının yaşanmaması için ekiplerin yapacağı çalışmalar haftalık program dahilinde icra edilecek. Bu kapsamda denetlenecek yerler ve günler ise şu şekilde:

6 Mart Cumartesi: Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler. 7 Mart Pazar: Otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri. 8 Mart Pazartesi: Şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dahil) ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler. 9 Mart Salı: Berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları. 10 Mart Çarşamba: İnternet kafeler/salonları, düğün veya nikah salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri. 11 Mart Perşembe: Cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, halı sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler. 12 Mart Cuma: Alışveriş merkezleri, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler.

Öte yandan pazar yeri, semt pazarı ve sosyete pazarı gibi yerler ise kurulu olduğu ve faaliyette bulunduğu günlerde düzenlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.