DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

iPhone 12 şimdiden netleşmeye başladı

24.12.2019
A+
A-

Beklentiler Apple’ın Samsung’un tam tersi bir pazarlama stratejisi izleyeceği yönünde. Yani piyasadaki amiral gemilerinin aksine iPhone 12 modellerinde cihazların satışa sunulduğu ülke farketmeksizin 5G desteği sunması bekleniyor.

Burada belirleyici kriter Apple A14 Bionic işlemcinin dahili 5G modeme sahip olup olmayacağı. Eğer dahili modeme yer verilirse iPhone 12 modelleri satışa sunulduğu ülke farketmeksizin 5G desteğine sahip olacak. Bu sayede ileriye dönük uyumluluk konusunda kullanıcılara büyük bir avantaj sağlanabilir.

Örneğin, Samsung’un amiral gemileri Galaxy Note 10 ve Galaxy S10‘da cihazlar ayrı üretiliyor. 5G bağlantısını sağlayabilmeniz için S10 Plus 5G veya Note 10 Plus 5G modellerini satın almanız gerekiyor.

Bunun yanı sıra tasarımsal değişikliğe yeni iPhone’larda kesin gözüyle bakılıyor. Bugüne kadar ortaya çıkan raporlarda özellikle yan çerçeveler ile iPhone 4 modelindeki tasarıma kısmi bir dönüş yapılacağı belirtiliyor.

2020 yılında iPhone SE 2 veya diğer adıyla iPhone 9’un tanıtılacağını da hatırlatmak isteriz. Bu kapsamda 5G ve tasarımsal değişikliğe analistlerden sektörel kaynaklara kadar herkes kesin gözüyle bakıyor.

Fiyat artışı konusunda ise 50 – 100 dolarlık bir fark olması bekleniyor. Bazı kaynaklar Apple’ın kar marjından biraz kısacağını ve 50 dolardan fazla bir fiyat farkı ile karşımıza çıkmayacağını dile getiriyor.

iPhone 12 özellikleri konusunda sizin beklentileriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.