DOLAR 32,4251
EURO 34,8197
ALTIN 2.394,12
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

iPhone 12 ekran çentiği hakkında yeni gelişme! iPhone SE 2020 tanıtımıyla bu yıl içerisindeki birincil akıllı telefonunu tanıtan Apple’da gözler iPhone …

20.04.2020
A+
A-

Her yıl klasikleşen bir şekilde Eylül ayında yeni serisini tanıtan Apple, küresel felaketlerle başlayan 2020 yılında tüketicinin karşısına çıkmayı bekliyor. iPhone 12 olarak adlandırılması beklenen yeni model ile ilgili demin fazla bir veri olmasa da, bazı sızıntılar yeni bilgileri ortaya çıkardı.

Açıkladığı veriler ve tahminlerinin doğruluğuyla bilinen Apple analisti Ming-Chi-Kuo, iPhone 12 serisinde ekran çentiğinin küçüleceğini bahis ediyordu. Bir Takım sızıntılara göre de iPhone 12 serisinin adamakıllı çentiksiz olacağı ileri sürülmüştü.

Son zamanlarda Apple cihazları için yaptığı akış ve açıklamalarla bilinen Jon Prosser, son iddiasında iPhone 12’nin çentik içereceğini fakat iPhone 11 serisine kadar daha minik boyutlarda olacağını paylaştı. Prosser, Twitter’dan paylaştığı görüntünün iPhone 12 ekran çentiği teknik çizimi olduğunu ileri sürdü.

Apple iPhone ve yeni nesil iPad’lerde kullanılan yüz tanınma teknolojisi Face ID‘nin çalışma prensibi TrueDepth donanımına dayanıyor. 6 adet sensörden oluşan TrueDepth teknolojisi; ön kamera, yakın olma sensörü, etraf ışığı sensörü ve kızılötesi kamera donanımlarını içeriyor.

Prosser’ın paylaştığı güya, iPhone 12’de bu donanımlar birbirlerine daha yakın konumlandırılacak. Hoparlör bölümü de bu donanımların üstüne yerleştirilecek ve ekran çentiği minimalize ülkü getirilecek.

iPhone X ile hayatımıza giren, başlarda epeyce eleştirilen ve dalga geçilen, sonradan birçok tasarımda benimsenen bu tasarımın iddia edilen yeni yapısı, eleştirilerin bir tedarik kesilmesini sağlayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.