DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

iOS ve Android için Microsoft Family Safety yayınlandı

29.07.2020
A+
A-

Birkaç aylık beta sürecin ardından Family Safety uygulaması, Android ve iOS için yayınlanmış durumda. Ancak, uygulamanın iOS versiyonunda cihaz yönetimine izin verilmiyor. Bu da uygulamayı pek çok açıdan işlevsiz hale getiriyor. Apple geliştiricilerinin ise cihaz kontrolüne izin vereceği tahmin ediliyor.

Microsoft Family Safety uygulaması ile birlikte çocuklarınızın oyun oynama sürelerini takip edebilir ve kısıtlayabilirsiniz. Eğer çocuğunuz çok fazla oyun oynuyorsa, uygulama ile birlikte oyunlarına süre limiti koyabilirsiniz. Ek olarak uygulama, Android cihazlarda Microsoft Edge ile uyumlu çalışabiliyor. Böylece çocuğunuz, internette istemediğiniz sitelere giriş yapamıyor. İstediğiniz web sitesini engelleyebilir veya izin verebilirsiniz.

Uygulamada birde konum paylaşım özelliği bulunuyor. Aile üyelerinin bilinen son konumlarını görebileceğiniz gibi, çocuklarınızın nereye gittiklerini de takip edebilirsiniz. Veri paylaşımı konusunda endişeleri olanlar için Microsoft, aile konumu verilerinin satılmayacağını veya veri aracılarıyla paylaşılmayacağını belirtiyor.

Uygulama ile birlikte, belirli uygulamaları da engelleyebilirsiniz. Ek olarak, hangi uygulamanın hangi saatler arasında kullanıma müsait olacağı da size kalmış. Drive safety özelliği ile birlikte, kullanılan aracın ne kadar yol aldığı ve bu yolu hangi hızla gittiği de ölçülebiliyor. Ancak bu özellik ilk etapta sadece ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya’da sunulacak.

Uygulamanın Android sürümünü buradan indirebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.