DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

İdeal telefon değiştirme sıklığı! (Video)

13.04.2018
A+
A-

Yakın geçmişe gittiğimizde, çıkan tüm akıllı telefonları hatırladığımızda, akıllı telefonların son 10 yılda teknik özelliklerindeki gelişimin, geçmişin çok daha ilerisinde olduğunu ve kendisini katlayarak devam ettiğini görüyoruz.

Son yıllarda telefonlarda standart değiştiren yenilikler yerine, performansı ve deneyimi direkt olarak etkileyen geliştirmeler yapılıyor. Bu da bir telefonu ne kadar sürede bir yenilenmesi sorusunu bizlere sorduruyor.

Son 3 – 4 sene öncesine baktığımızda, akıllı telefonlardaki temel standartlarının hala benzer bir noktada olduğunu görüyoruz. Şu an 5 yıllık bir telefonda standartların oldukça gerisinde olduğunuzu, kullanınca hissedersiniz. Ama 3 – 4 yıl önce çıkan bir amiral gemisi, hala akıllı telefon standartlarını, yeniliklerini temelde destekliyor.

Yeni çıkan modellerle 3 – 4 yaşında amiral gemiler arasında, elbet ciddi yetenek farklılıkları var. Fakat yeni bir telefonu olmayan kullanıcılar da, pek günlük işini o modellerle yapabiliyor. Mesela Galaxy S6, hala 2K çözünürlüğünde ekranı,  f/1.9 diyafram değerine sahip 16 Megapiksel kamerası, 4K video kaydı, 3 GB RAM ve Exynos 7420 işlemcisiyle günümüz akıllı telefon standartlarını hala yakaladığını görüyoruz. Bu modelde kablosuz şarj desteği bile var. Aynı şekilde iPhone 6S modeli de günümüzdeki iPhone 8 modeliyle neredeyse aynı teknik özelliklere sahip durumda. 2 GB RAM ile iOS‘e göre hala yeterli bir donanımı var.  Kullanıcılara en güncel iOS sürümüyle, 3D Touch desteğini de sunuluyor.

 

Peki kullanıcılar artık, satın aldıkları bir telefonu ne zaman değiştirmesi gerekiyor? İdeal telefon değiştirme sıklığı ne? Her çıkan yeni telefonu almalı mıyız? Yoksa telefonumuzu 2 senede bir mi değiştirmeliyiz? Ya da daha da mı uzun kullanılmalı?

Bu sorunun cevabı videomuzda. İyi seyirler…

 

:: Siz telefonuzu ne kadar sürede yeniliyorsunuz? Yenileme kararını ne zaman veriyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.