DOLAR 32,3254
EURO 34,7388
ALTIN 2.408,18
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

iOS 12 özellikleri nasıl olacak? İşte tüm bilinenler!

02.06.2018
A+
A-

Eylül ayında düzenlenecek olan iPhone etkinliği sonrasında ise iOS’in yeni sürümü herkesin beğenisine sunulacak. Apple, bu versiyonla ile büyük çaplı yenilik sunmayacak. Yazılım ekibini iOS 11’de yaşanan sorunları çözmeye yönelten firma, eski iOS sürümlerinde olduğu gibi kararlı bir iOS deneyimi sunmak istiyor.

Burada önemli noktaysa Apple’ın yazılım stratejisini tamamen değiştiriyor olması. Şirket, yazılım sürümleri açısından büyük bir değişikliğe gidiyor. Mühendislerinin daha iyi hizmet verebilmeleri ve sunulacak bir özelliğin kusursuz olmasını sağlamak adına yeni bir strateji hazırladı. Buna göre, eğer bir özellik hazır değilse mühendislerin bu özelliği gelecek yıllara bırakma seçeneği olacak. Bu yüzden de aslında geliştirilen birçok özelliği iOS 13 ile göreceğiz. Çünkü bir kez daha iOS 11 hatalarının yaşanması Apple’ı zor durumda bırakacaktır.

İşletim sisteminin en büyük özelliği, “Liberty” olarak bilinen macOS 10.14 ile birleşme olacak. Böylece bir uygulama iPhone’larda, iPad’lerde ve macOS’ta çalışabilecek. Şirketin yeni iOS sürümünde kullanıcıların daha kolay gezinmeleri için menülerde iyileştirmeler yapması bekleniyor.

Bildirimler ve telefon görüşmeleri üzerinde daha ayrıntılı kontrol sağlayan geliştirilmiş rahatsız etme özelliği, Siri’nin arama görünümüne derinden entegre edilmesi ve fotoğrafların içe aktarılması için yeniden tasarlanmış bir arayüz yeni güncelleme için sızdırılan bilgiler arasında.

Bu NFC özelliğini geliştirmek isteyen Apple, bazı üçüncü parti geliştiricilere iPhone içindeki NFC çipine tam erişim hakkı verdi. Bu da ödemelerin ötesinde yeni ek özelliklerin de kullanılabileceği anlamını taşıyor. Apple Pay ödemelerinin ötesinde artık iPhone’lar ulaşım için sanal bir geçiş kartı görevini de üstlenecek.

iPhone X‘a özel olan Animoji’nin video görüşmeleri sırasında kullanılacak bir şekilde FaceTime’a entegre edilmesi de iOS 12’de gelmesi beklenen bir özellik.

iOS 12 ne zaman çıkacak? – iOS 12 özellikleri

Apple, yeni işletim sistemini 4 Haziran 2018‘de düzenleyeceği Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) etkinliğinde bizlerle buluşturacak. Her zaman olduğu gibi, ekinlik sonrası veya tam 1 hafta sonra geliştiricilerin beğenisine sunulacak olan iOS 12 Beta sürümünün testleri, tam 4 ay sürecek. Yani çok kısa bir süre sonra beta da olsa iOS 12 indir seçeneği kullanıcılara sunulmuş olacak.

Bunun ardından Eylül ayında düzenlenecek etkinlikten sonra da, resmen kullanıcılara sunulmuş olacak.

iOS 12 hangi cihazlara gelecek?

Buradaki en büyük bilmece iPhone 5S modeli olarak görünüyor. iOS 12 ile ilgili çeşitli web sitelerinin çevrim içi kayıtları da referans oluşturuyor. Fakat bu kayıtlar 1136×640 ekran çözünürlüğüne sahip aygıtları gösteriyor. Bu çözünürlükteki cihazın iPhone 5s mi yoksa iPhone SE mi olduğu anlamak mümkün değil. WebKit kayıtlarında yeni iOS’i çalıştıran iOS Simülatorü sayesinde cihazın iPhone 5s olduğu anlaşılıyor.

iOS 12 alacak cihazlar – Kesin değil

iPad Pro (10.5), iPad Pro (2017) iPad 2017, iPad 2018, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X iPod touch (6. jenerasyon) iOS 12 özellikleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.