DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Intel Bitcoin Madenciliği işine giriyor!

31.03.2018
A+
A-

Günümüzün popüler gelir kaynaklarından Bitcoin Madenciliği (Kripto para madenciliği), sürekli artan talep yüzünden donanım üreticilerini de çekmekte. Daha önce birçok farklı büyük şirketin ilgi gösterdiği bu sektöre, anlaşıldığı üzere işlemci üretici Intel’de kayıtsız kalmayacak.

Zira yeni ortaya çıkan bir patent dosyası şirketin Madencilik üzerine özelleştirilmiş bir yonga seti üzerinde çalıştığını doğruladı. Patent başvurusu her ne kadar Eylül 2016’da yapılmış olsa da, bu şirketin hala bu proje üzerinde çalışmadığını kanıtlamaz.

Rus bilim adamlarından Bitcoin uyanıklığı!

Rus bilim adamları, bir nükleer silah araştırma merkezinde süper bilgisayarlar ile Bitcoin madenciliği yapmaktan göz altına alındı.

Uzmanlara göre ortaya çıkan bu patent dosyası, İntel’in Madencilik için özelleştirilmiş bu zamana kadarki en iyi yonga seti üzerinde çalıştığını kanıtlıyor. Yani bu yonga seti sırf madencilik parametrelerine göre adapte edilmiş ve maksimum verimlilik hedeflenerek tasarlanmakta.

:: Siz bu gelişme hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.