DOLAR 32,2110
EURO 35,0861
ALTIN 2.534,54
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Trump’ın Kripto Para Dünyasına Yönelik Açıklamaları

Trump’ın kripto para dünyasına yönelik açıklamaları, finans ve teknoloji alanlarında gündemi sarsacak nitelikte. Detaylar haberimizde!

09.05.2024
A+
A-

ABD eski Başkanı Donald Trump, 2024 ABD Başkanlık seçimleri öncesinde kripto para dünyasına yönelik açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Son zamanlarda yaptığı olumlu açıklamalarla kripto para sektörüne desteğini vurgulayan Trump, seçim kampanyasında kripto para bağışlarını kabul edeceğini duyurarak sektöre olan ilgisini bir kez daha gösterdi. Özellikle Bitcoin ve diğer kripto paraların popülaritesini kabul etmesi ve Biden yönetiminin kripto para karşıtı tutumunu eleştirmesiyle bilinen Trump’un bu tutumu, bazı traderları heyecanlandırdı. Zira Biden’a yönelik oluşturulan bir meme coin, yüzde 25’lik bir yükseliş sergiledi.

Trump’ın Kripto Paralara Yönelik Destek İfadeleri

Trump'ın Kripto Paralara Yönelik Destek İfadeleri

Trump, NFT yatırımcılarıyla bir araya geldiği bir etkinlikte yaptığı konuşmada, seçim kampanyası sürecinde kripto para bağışı yapamadıklarını ancak bunu değiştireceğini belirtti. “Kripto para bağışlarını mümkün hale getireceğim. Kripto kullanarak Trump kampanyasına bağışta bulunabilir miyiz? sorusunun cevabının evet olduğuna inanıyorum” dedi.

Trump ayrıca, rakibi Joe Biden’ı da eleştirerek, Biden’ın kripto para birimlerini anlamadığını iddia etti. “O kripto paranın ne olduğunu bile bilmiyor. Eğer kriptoyu destekliyorsanız Trump’a oy verseniz iyi olur” şeklinde konuştu. Biden yönetiminin kripto para karşıtı tutumunu da eleştiren Trump, kripto sektörünün ABD dışına çıkmasına izin vermeyeceğini söyledi. “Eğer kripto para sektörü Biden ve yönetiminin düşmanlığı nedeniyle ABD’den çıkıyorsa bunu durduracağız. Eğer kriptoyu benimseyeceksek, onların ABD’de olmalarına izin vermeliyiz” dedi.

Trump'ın Kripto Para Dünyasına Yönelik Açıklamaları

Trump’un bu açıklamaları, geçmişte kripto paralara karşı eleştirel bir tutum sergilediği zamanlarda yaptığı açıklamalarla karşılaştırıldığında dikkat çekici bir değişiklik olarak nitelendirilebilir. Öte yandan, Trump’ın eski başkanlık kampanyasının şu anda kripto para bağışlarını kabul etmediği ancak yakın gelecekte kabul etmeyi düşündüğü belirtiliyor. Trump, bir hayranının “Kripto para kullanarak bağış yapabilir miyiz?” sorusuna “Eğer yapamıyorsanız, ben yapmanızı sağlarım” yanıtını verdi.

Son olarak, Trump‘ın bir başka kripto para olan BODEN hakkındaki yorumları da dikkat çekti. Trump, bir etkinlik sırasında BODEN’i öğrendikten sonra “O yatırımı sevmiyorum” açıklamasını yaptı. Ancak bu açıklamanın ardından BODEN’in değerindeki artış devam etti. BODEN, 0,42 dolarda zirve yaptıktan sonra dalgalandı ve haberin yazıldığı sırada 0,40 dolarda işlem görüyordu. Bu, Trump’ın yorumunu yaptığı zamana göre hâlâ yaklaşık yüzde 25’lik bir artışa işaret ediyor.

Trump'ın Kripto Para Dünyasına Yönelik Açıklamaları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.