DOLAR 32,2584
EURO 35,0698
ALTIN 2.466,68
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

iPad’in yeni teknolojisi Volvo araçlara gelecek Volvo, 2020 iPad Pro’da kullanılan LiDAR teknolojisi ile daha tehlikesiz hale gelecek. Bu sayede Volvo, …

07.05.2020
A+
A-

Lidar tarayıcısının egzersiz mantığı doğrusu fazla kolay. Etrafına gönderdiği milyonlarca lazer sonucu çevresinin anlık haritasını oluşturabilen bir teknolojiden bahsediyoruz. Kameralara ve sensörlere tarafından daha güvenli olan bu teknolojiyi neden diğer otomobil üreticileri kullanmıyor sorusuna da şu şekilde yanıt verelim:

Bu sistemin üretim maliyeti 75.000 dolar olarak açıklanıyor. Bunu otomobillere entegre etmek üreticiler için akla yatkın gelmiyordu. Çünkü lüks bir araba parasını bir güvenlik donanımına ödemek müşteriler kadar hiç olumlu karşılanmazdı. Ama Volvo, Silikon Vadisi merkezli Luminar şirketine, otonom otomobillerde çalışabilecek yüksek çözünürlüğe sahip tarayıcılar yapabilmesi için stratejik bir yatırım yaptı. Volvo yaptığı açıklamada, LiDAR teknolojisine sahip otonom otomobillerin 2022 yılında imal hattından çıkacağını belirtti.

Volvo’nun teknoloji sorumlusu Henrik Green yaptığı açıklamada “Bir otoyol boyunca sürücüye hiç gereklilik duymadan ilerleyebilecek bir deneyime sahip elde etmek istiyoruz. Amacımız, gelecekte çok daha tehlikesiz otonom teknolojisine sahip otomobiller üretebilmek.” dedi.

Volvo’nun 2022 yılında tanıtacağı yeni tür XC90 modeli SPA2 platformu üstünde şekillenecek. SPA2 platformunun en kayda değer özelliği “Otoyol Pilotu” adı verilen otonom sistemi. Bu sistem günümüzdeki otonom teknolojisinde kullanılan kamera ve sensörler dışında LiDAR tarayıcıları ile daha tehlikesiz ışık halkası getirilecek. Bu sayede sürücüye hiç gereklilik duymadan kendi kendine gidebilecek otomobiller üretilecek. SPA2 platformu ayrıca Polestar 3 ve Volvo XC40 Recharge modellerinde de kullanılacak. SPA2 platformunda geliştirilen otomobiller, aynı akıllı telefonlardaki gibi uzak otomatik güncelleme alacaklar.

Volvo, yaptığı açıklamada Luminar’ın LiDAR teknolojisini seri üretime geçirebilmesi adına yeni incelemeler yaptıklarını da belirtti. Yapılan tahminlere kadar, LiDAR teknolojisinin çabuk imal maliyetinin 1000 dolara kadar indirilmesi bekleniyor.

Luminar şirketinin kurucusu Austin Russell yaptığı açıklamada “Volvo, emniyet konusunda öncü olarak aşina bir marka, otonom sürüş güvenli sürüş konusunda yeni bir adım ve Volvo bu sektöre liderlik olabilmek için yeni adımlar atıyor. Üretim maliyeti ve süratli üretim sorununu ortadan kaldırdığımız LiDAR teknolojisini yalnızca Volvo’ya değil tüm otomobiller üreticisine sunuyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.