DOLAR 32,2049
EURO 35,0833
ALTIN 2.470,85
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

ABD’de Corona virüs sensörü geliştirildi Dünya Corona virüs sonrası normalleşmenin yollarını ararken, ABD’de semptomlarını daha kolay bulabilen…

05.05.2020
A+
A-

Corona virüs sensörü, semptomlarını göstermeden önce hastalığın tespit edebilmesini sağlamak için geliştirilmiş. Bilhassa boğaz bölgesinde ve damak zevki duygusuna başlangıçta tesir eden hastalığın,  algılayıcı doğru daha önceden tespit edilebilmesi amaçlanıyor.

Yaşam Eve Sığar uygulaması için beklenen özellik geldi!

Yaşam Eve Sığar maske kodu güncellemesi aldı. Kullanıcılar artık Hayat Eve Sığar uygulaması ile maske kodu edinebilecek!

Bu yeni dedektör, boğaz bölgesine yapıştırılıyor. Herhangi bir kablo veya temas çıkışı olmayan sensör, boğaz bölgesinde yaşanan solunum zorlukları, öksürük gibi verileri topluyor.

Daha sonrasında ise dedektör, iPad ile eşleştirilmiş kablosuz bir cihaz üzerinden bu verileri bir bulut sistemine aktarıyor. Günde bir defa bu sıkıntı cihazı üzerine yerleştirdiğiniz cihaz, özel bir yapay zeka yazılımına sahip olan bulut sistemi üzerinden verilerinizi semptomlarla eşleştiriyor.

Sensörde, gizlilikle ilgili bir endişe olmaması için mikrofon kullanılmamış. Bunun yerine nefes alma ve öksürük ayrıntılarını yakalamak için ve cildin yüzeyinin hareketini değerlendirmek için yüksek bant genişliğine sahip, üç eksenli bir ivmeölçer bulunuyor.

 

Az Önce yeni geliştirilen bu sensörün virüs tespitinde ne değin etkin olacağını daha sonra göreceğiz.

Özellikle normalleşmeye başlayan dünyanın, aşı bulunana kadar Corona virüs mücadelesi devam edecek gibi görünüyor. Sizce erken teşhis için bu cins sensörler işe yarayabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.