DOLAR 32,3243
EURO 34,7527
ALTIN 2.392,58
BIST 10.251,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Intel, 8 yeni kritik güvenlik açığı ile gündemde!

07.05.2018
A+
A-

Durumu daha da kritik bir hale getiren detay ise tespit edilen 8 yeni güvenlik açıklıkları arasında Spectre‘den bile tehlikeli olanlarının bulunuyor olması.

İsmini açıklamak istemeyen bir alman güvenlik araştırmacısı tarafından tespit edilen güvenlik açıklıkları Intel‘e bildirildi. Intel cephesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklama ise kullanıcıların kafasını karıştırdı.

Açıkları ne kabul eden, ne de reddeden Intel, “Güvenlik için her zaman birinci önceliğimizde, bu nedenle güvenliğimizi geliştirmek adına çeşitli kurum ve kişilerle çalışıyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı. Güvenlik araştırmacısı konuyu Microsoft ile de paylaşarak Windows‘un da açıklıklara karşı yamalanmasını sağladı.

Yeni güncellemeler ile ilgili olarak elimizde sizinle paylaşabileceğimiz net bir tarih bulunmuyor olsa da, Intel açıklığın Ağustos ayı içerisinde kapatılmasını düşündüklerini belirtti. Konuyla ilgili olarak Microsoft cephesinden bir açıklama bulunmadığını da belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.