DOLAR 32,5427
EURO 34,8772
ALTIN 2.433,02
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Jeff Bezos pandemi baştan başa 35 milyar dolar kazandı! Pandemi süresince en fazla zenginleşen ad Jeff Bezos oldu. Jeff Bezos serveti ile Gates’in 35 milyar…

08.06.2020
A+
A-

Salgınının dünya çapında gitgide artarak arttığı Mart ayının başında Amazon’un satışları yüzde 25 artmış ve beklentilerin de epeyce önüne geçmişti. Bu süreç içerisinde talepleri karşılamak için 175 bin yeni personel alımına da onaylama veren Jeff Bezos, depo çalışanlarının saatlik 15 dolar olan ücretine yoğun çalışmalara karşın yaptığı sadece 2 dolarlık zamla tepkilerin odağına oturmuştu. Amazon işçileri ise keza afiyet koşulları keza de düşük ücretler sebebiyle Amazon’u protesto etmişti.

Jeff Bezos serveti ile Gates’in 35 milyar dolar önünde

Bu Jeff Bezos’un başta 150 milyar dolara varmak hatıra da değil diğer taraftan. Geçtiğimiz Temmuz ayında da yeniden servetini bu düzeye çekmiş ve bu nedenle dünyanın en varlıklı insanı olmakla kalmamış, çağdaş zamanların da gelmiş geçmiş en varlıklı insanı ünvanına ulaşmıştı. Bu noktaya gelmesi ise Bezos için tam 26 sene aldı. Milyardeler listesinde kendisine en yakın isim olan Bill Gates ise Bezos’un bütün 35 milyar dolar peşinde.

Corona virüs teknoloji ile aramızı ne dek düzeltti?

İnsanları evlerine hapseden corona virüs boyunca zeki cihazları yüzde 82’ye dek daha çok kullanıldı ve oyun satışları tavan yaptı.

Pandemi süreci her tarafında karlı çıkan tek isim de Jeff Bezos olmadı. Bu süreçte video oyunlarının satışı 63 artarken, oyun konsolları ise tam yüzde 155 satış artışı yaşadı. sosyal ağ platformları da yüzde 45 daha artı dilekçe oranıyla koronavirüs sürecinden karlı çıktı. Görünen o ki virüs salgını da en fazla teknoloji şirketlerine yaramış!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.