DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Instagram ırkçılık iddiaları ile gündemde! İşte iddia Son günlerde ırkçılık iddiaları gündemden düşmek bilmiyor. Bu defa Instagram ırkçılık iddiaları ile …

27.07.2020
A+
A-

Facebook’un iç araştırma ekibi, kullanıcıları ırka göre ayırarak gerçekleştirdikleri eylemleri gözlemliyor. Bu araştırma ekibi siyahi ve beyaz vatandaşların nelerle ilgilendiğini ve platformda ne tarz eylemlerde bulunduğu hakkında veri topluyor. Toplanan veriler ise bir araç haline getirilmiş durumda, yani tek tıkla bir ırkın aktivitelerini izlemek mümkün.

Geçtiğimiz yıl işten çıkarılan çalışanların verdiği röportajlar, siyahi vatandaşların beyaz vatandaşlara oranla yüzde 50 daha fazla yasaklandığını ortaya koyuyor. Otomasyon haline getirilen ırk analiz aracının yenilenmesinin de bu sebepten kaynaklandığı öne sürülüyor.

Instagram ırkçılık iddiaları için Facebook sözcüsü Carolyn Glanville toplanan verilerin kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunulabilmesi için ürün analizlerinde kullanıldığını dile getirdi. Bu verilerin bazı kuruluşlarla analiz amacıyla paylaşıldığı da Glanville tarafından açıklanan detaylar arasında.

ABD’de son dönemde patlak veren ırkçılık olaylarından sonra ırk analiz aracının kaldırılması, gerçekten bir ayrımcılık olabileceğini işaret ediyor olabilir.

Sizce Facebook son yıllarda yaşadığı krizlerden sonra bu olayda adını nasıl temize çıkarabilir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.