DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İngiliz çiftçilerden ithalat vergisi talebi

08.10.2019
A+
A-

NFU’dan yapılan açıklamada İngiltere’nin AB’den anlaşmasız olarak ayrılması halinde ülkenin çiftçilerini korunması için tarım ithalatında vergi uygulanması gerektiği belirtildi.

Açıklamada İngiliz hükümetinin AB’den çıkışının sonrasında tarım ithalatındaki vergileri artırmaması halinde büyük bir fırsatı kaçırmış olacağı bildirildi.

İngiliz hükümeti daha önce hükümetin bazı et ve süt ürünlerindeki ithalat kalemlerinde vergiler getirebileceğini belirtmiş fakat sonrasında İngiltere’nin toplam ithalatının yaklaşık yüzde 88’ine bir yıl sürece vergi uygulanmasının planlanmadığını hatırlatmıştı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan NFU Başkanı Minette Batters, “Başbakan, İngiliz çiftçileri korumak için büyük fırsatı kaçırdı. İngiltere’nin anlaşmasız şekilde ayrılması halinde İngiltere’nin Avrupa’ya yaptığı ihracatın yüzde 60’ına hemen bir gün sonrasında vergiler getirilecek. Öte yandan bize gelen ürünlere çok daha az vergi uygulanacak, hatta hiç uygulanmayacak.” İfadelerini kullandı.

Batters, “Çiftçiler, hükümetin anlaşmasız ayrılığın İngiliz çiftçiler üzerindeki etkilerinin azaltılması amacıyla hareket geçmemesi karşısında kendilerini ihanete uğramış hissediyor.” yorumunu yaptı.

İngiltere Ticaret Politikası Bakanı Conor Burns ise, “Bizim geçici olarak uygulayacağımız gümrük vergisi rejimi, İngiliz şirketlere ticari fırsatlar yaratarak en uygun fiyatlarla en iyi ürünleri ithal edilmesini sağlayacak ve İngiliz ekonomisinin tamamını destekleyecek. “ değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.