DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

İnce çizgiler ve kırışıklıklar arasındaki fark

16.06.2020
A+
A-

Kırışıklıklar için en iyi yüz bakımı ve deri bakım ürünlerinin fiilen ne olduğunu merak ediyor musunuz? İnce çizgiler ve kırışıklıklar için en iyi yaşlanma karşıtı ipuçlarını öğrenmek için okumaya devam edin, böylece bunları cilt bakım rutininize en kısa sürede ekleyebilirsiniz. 

Muhtemelen kırışıklıkların ne olduğunu biliyorsunuz ve benzer kategoriye ince çizgileri de sokabilirsiniz. Oysa arasında önemli farklılıkları var. 

İnce çizgiler nedir? 

Onları bebek kırışıklıklar olarak düşünün; henüz buruşukluk değiller fakat olabilirler. Uzmanlara tarafından, aynı kasları her gün yüzünüzde daima kullandığınızda ince çizgiler oluşur.

Aynı kasların yıllardan beri kullanılmaya devam etmesiyle, bu ince çizgiler olgunlaşır ve kalıcı ülkü gelen derin kırışıklıklara dönüşür. Yani, ince çizgiler ve kırışıklıklar arasındaki fark, kırışıklıkların görünümünü daha belirgin ve daha yoğun olmasıdır.

Kırışıklıkları yönetin

Söylediğimiz gibi, cildinizin zamanla dolgunluğunu kaybetmesi ve zamanla daha ince ve kuru ayla gelmesi olağan ve doğaldır, bu yüzden bu problemleri ayrım ettiğiniz an harekete geçmelisiniz.

Doğal yaşlanma sürecini veya yaşlanan cilde kalıtımsal yatkınlığınızı denetleme edemeseniz de, yaşlanan cilde katkıda bulunan ve kırışıklıkları daha da kötüleştiren öteki çevresel faktörleri yönetebilirsiniz.

Uzmanlara kadar, güneşe maruz kalma, sigara içmek ve hava kirliliği gibi etkenler cildinizi doğal olarak olduğundan daha çabuk yaşlandırabilir.

Cilt bakım rutinini ciddiye alın

Cilt bakım rutininiz ince çizgileri ve kırışıklıkları uzak tutmakta da büyük rol oynar. Yüzünüzdeki kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü yönetmek için rutininize aşağıdaki yaşlanma karşıtı ipuçlarını ekleyin.

Hidrasyonu artırın

Yukarıda belirttiğimiz gibi, yaşlandıkça cilt doğal olarak nemi kaybeder, böylece iyi bir yaşlanma karşıtı rutinin anahtarı kayıp olanı geri koymaktan geçer.

Cildinizin nem seviyesini en üstteki düzeye içeri almamak için serum ürünleri seçim edebilir ve bol su içebilirsiniz.

Duştan çıktıktan ya da cildinizi temizlemeyi bitirdikten daha sonra, cildinizi mutlaka nemlendirin.

Göz çevresi

Göz çevrenizdeki deri fazla hassastır bu yüzden ekstra neme gereksinim duyar. Yaşınız veya cilt tipiniz ne olursa olsun, göz bölgesini nemli tutacak nitelikli bir göz kremine yatırım yapmayı düşünün.

Boynunuzu unutmayın!

Cildimizin bakımına pek odaklanırız ki, yaşlanma belirtilerini en fazla belirten yerlerden biri olan boynumuzu unuturuz. Boynunuz için yüzünüz için olana aynı bir cilt bakım rutini izleyin. Jurnal olarak boynunuza ve göğsünüze bir nemlendirici ve SPF uygulayın.

En kayda değer adım: SPF!

Kırışıklıklar için en manâlı çözüm? Natürel fakat: SPF! Güneş koruması, güneş hasarı belirtilerini yavaşlatmaya asistan olabilir. Anahtar, her gün, yağmurda veya parıldayan güneşin aşağı ve minimum iki saatte bir, ayrıca yüzme veya terlemeden anında sonra her tarafta SPF taşıyan bir krem uygulamaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.