DOLAR 32,2008
EURO 35,0821
ALTIN 2.471,20
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

İnatçı kistik akneleri durdurmak için atabileceğiniz 11 adım

26.09.2020
A+
A-

ABONE OL

Genellikle çene ve çevresinde oluşan kistik akne, özellikle yetişkinlerde sivilcenin en sık görüldüğü bölgedir. Bunun nedeni genellikle vücuttaki hormonal değişimler ve dengesizliklerden kaynaklanmaktadır. Hormonlar yağ üretimini uyarır ve bu da gözeneklerde sıkışan bakterilerin büyümesine yol açar.

Yüzünüze ve çenenize dokunmayı bırakın

Yüzünüze ve çenenize dokunmayı bırakın

Ellerimiz tahmin ettiğinizden daha fazla mikrop ve bakteri barındırır. Bu neden ile gün içinde başınızı ellerinize yaslamayın veya derin düşünceler içindeyken dikkatsizce cildinize dokunmayın. Bu davranış sadece cildinizdeki mevcut bakteriye seviyesini arttıracaktır.

Cep telefonunuzu temiz tutun

Cep telefonunuzu temiz tutun

Bir fark yaratabilecek başka bir değişiklik de cep telefonunuzu temiz tutmak olacak. Yüzünüze dokunmak gibi, cep telefonları da sivilce oluşum riskini arttırabilir. Mobil cihazınızdaki bakteriler, her telefonda konuştuğunuzda yüzünüze geçebilir!

Gereksiz bakterilerin cildinize bulaşmasını önlemek için telefonunuzu her gün sildiğinizden emin olun.

Stresten uzak durun

Stresten uzak durun

Stres, vücudunuzun kortizol gibi hormonlar üretmesine neden olur. Bu da cildinizde bulunan yağ bezlerinin daha fazla yağ üretmesine yol açar. Fazla yağ da akne ve sivilce problemine neden olacaktır.

Peeling yapın

Peeling yapın

Ölü ve kuru cilt hücrelerinden kurtulmak için düzenli olarak peeling yapın. Cilt yüzeyindeki kuru hücrelerinden düzenli olarak kurtulursanız; fazla yağ cilt altında o kadar az hapsolur.

Egzersiz yaparken saçınızı toplayın

Egzersiz yaparken saçınızı toplayın

Uzmanlar, egzersiz yapmadan önce saçınızı yüzünüzden yukarı doğru toplamanızı önerir. İşiniz bittiğinde akneye neden olan bakterileri yok etmek için yüzünüzü hemen %1 salisilik asit içeren bir ürünle temizlediğinizden emin olun.

Sabah ilk iş olarak limonlu sıcak su için

Sabah ilk iş olarak limonlu sıcak su için

Sabah uyanır uyanmaz mutfağa gidip kendinize birçok ünlünün güzellik sırrı olan sıcak limonlu bir su hazırlayın.

Sıcak suyla dolu bir bardağa taze limonu sıkın ve uyandığınızda için. Bu karışımı tüketerek vücudun içten dışarı temizlenmesini sağlayabilir; potansiyel olarak bazı insanlar için akne döngüsünün başlayabileceği ince bağırsaktaki toksinleri ve bakterileri azaltabilirsiniz.

Süt ürünlerini dikkatli tüketin

Süt ürünlerini dikkatli tüketin

2018 yılında yapılan bir araştırma; süt, yoğurt ve peynir dahil olmak üzere herhangi bir süt ürünü tüketiminin, “miktar veya sıklığa bakılmaksızın” 7 ila 30 yaşlarındaki bireylerde akne oluşumlarını tetikleyebileceğini gösterdi.

Uzmanların görüşleri sütteki hormon seviyelerinin sivilceyi artıran aşırı sebum üretiminde rol oynayabileceği yönünde. Sebum üretimi androjenler ve hormonal aracılardan (süt ve diğer hayvansal ürünlerde bulunan insülin benzeri büyüme faktörleri gibi) etkilendiğinden; süt, peynir ve yoğurt tüketimi endojen hormonları etkileyen ve yağ üretimini tetikleyen hormonları taklit eden faktörler haline gelebilir.

Cildinizi aşırı kurutan tedavilerden kaçının

Cildinizi aşırı kurutan tedavilerden kaçının

Sivilce problemi ile başa çıkarken, en iyi savaş yönteminin sivilcelerinizi kurutacak en ağır tedavi olduğunu düşünebilirsiniz. Günlük olarak güçlü, sert ve derin tedaviler kullanmak cildin aşırı yıpranmasına neden olarak yağ üretimini arttırabilir.

Şekerden kaçının

Şekerden kaçının

Uzmanlar, bir hastanın sivilceyle mücadele ettiğini ve fazla şeker tükettiğini fark ederse, çikolata, unlu mamuller, şekerlemeler, makarna, beyaz ekmek ve diğer yüksek glisemik, işlenmiş yiyecekleri bırakmalarını ve daha sağlıklı bir diyet takip etmelerini tavsiye ediyor.

Nane çayı içmeyi deneyin

Nane çayı içmeyi deneyin

Sivilceye neden olan hormonları nötralize etmeye yardımcı olmak için doğal yoldan gitmek istiyorsanız, bitki bazlı bir anti-androjen görevi gören nane çayını tüketebilirsiniz.

Oral probiyotik almayı deneyin

Oral probiyotik almayı deneyin

Sindirimimiz, iç mikrobiyal sistemlerimizi değiştiren ve iltihaplanmaya yol açan stresten etkilenebilir. Bu da bağırsakta yaşayan bakterilerin türünü ve sayısını sağlıksız bakterilere dönüştürür.

Sonuç olarak bağırsak astarı sızıntı yapar ve toksinler kana karışarak, vücutta iltihaplanmaya neden olur. Bu toksinler ciltte akne ve sivilceye yol açabilir.

Bu nedenle uzmanlar, oral probiyotiklerin bakteri dengesizliğini düzenleyebileceğini ve sivilceyi tedavi etmek için yağ seviyelerini azaltabileceğini söylüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.