DOLAR 32,2050
EURO 35,0386
ALTIN 2.471,55
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

İlginç Facebook hatası tepki çekti!

13.08.2018
A+
A-

“Congrats” in Indonesian is “selamat”. Selamat also means “to survive.”

After the 6.9 magnitude earthquake in Lombok, Facebook users wrote “I hope people will survive”. Then Facebook highlighted the word “selamat” and throw some balloons and confetti. pic.twitter.com/DEhYLqHWUz

— Herman Saksono (@hermansaksono) August 6, 2018

Geçtiğimiz hafta Endonezya‘nın Lombok Adası‘nda meydana gelen 6.9 büyüklüğünde deprem sonucunda 260 kişi ölmüş, 150 bin kişi ise evsiz kalmıştı. Kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği ada için Facebook, güvendeyim özelliğini aktif etti.

Fakat özelliğin aktifleşmesinin ardından kısa bir süre sonra özelliği kapatmak zorunda kalan Facebook, oldukça amatörce bir hata nedeniyle büyük tepki çekti.

Güvendeyim anlamına gelen “selamat” kelimesi aynı zamanda da tebrikler anlamını taşıdığı için ayrım yapamayan Facebook algoritması, güvende olduğunu bildiren kullanıcıları adeta balonlara boğdu.

Facebook gibi dev bir platformun bu tarz dil hatalarına 2018 yılında hala düşüyor olması da durumu daha vahim bir noktaya getiriyor.

Olayın ardından artan tepkilere Facebook cephesinden ise yanıt gecikmedi. Şirket, durumla alakalı olarak düzeltme çalışmalarına başladıklarını belirtti ve özür diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.